Ovenschotel met Broccolipuree

Weet je wat zo fijn is aan puree? Je eet met gemak een grote hoeveelheid groenten. Wanneer je groente pureert slinkt het. Het lijkt dus minder maar je eet met z’n tweetjes echt een kilo broccoli! Top toch? Wij kozen wederom voor een vleesvervanger, maar dat mag…dat moet niet. 😉 It’s all up to you!

Het is zo’n TE makkelijke, snelle en koolhydraatarme schotel. Altijd fijn op hectische dagen. Je kunt het zelfs al een dagje eerder klaarmaken, en dan op die drukke dag alleen nog maar de oven inschuiven. Ik hou d’r van.

Ingrediënten voor 2 porties:

800 gr tot een kilo broccoli, in roosjes
200 gr (vega) gehaktballetjes, gebakken
2 gistvrije bouillonblokjes, verkruimeld
peper
geraspte kaas naar keuze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Kook de broccoliroosjes in water met de verkruimelde bouillonblokjes in zo’n 6 minuutjes gaar. Giet goed af en schep de gekookte broccoli in een hoge kom. Pureer deze nu met de staafmixer en breng op smaak met wat peper. Snijd de gebakken gehaktballetjes in vieren, en roer deze door de puree.

Schep dit mengsel in een ovenschotel en garneer met geraspte kaas naar keuze. De liefhebber kan er nog wat peper over draaien. Zet dit nu in de oven tot de schotel warm en de kaas goed gesmolten is. Zo’n 15 minuutjes.

Tip: Geen gehaktballetjes? Je kunt ook gekruid gehakt naar keuze rul bakken, dit over de bodem van de ovenschaal verdelen en hier de puree opscheppen.

Geniet, Mandy
SV, GV, KA, LV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord