Pittige KaasChips

Soms heb je zin in een hartige, knapperige snack. Nu zijn wij echte kaaskoppen, en worden dan ook heel blij van deze koolhydraatarme chipsvervanger. Slechts 3 ingrediënten, 10 minuutjes in de oven en klaar!

In de bioscoop bijvoorbeeld,  mis ik vaak iets ‘te knabbelen’. Deze KaasChips bak ik dan ook graag voordat we naar de film gaan. In een afgesloten bakje en hup, wat te snacken tijdens de film.

Ik gebruik een zoutloze kruidenmix om de chipjes wat pittiger te maken. Zout is namelijk niet nodig, omdat kaas van zichzelf al zout genoeg is. Je kunt natuurlijk alle kruiden van de wereld gebruiken maar de Curry Madras is hier toch wel favoriet.

Ingrediënten:

100 gr geraspte kaas naar keuze
1 tl Curry Madras Kruiden van Jonnie Boer
een flinke draai zwarte peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. En bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar. En schep steeds ongeveer een eetlepel kaasmix op de bakplaat.

Zet dit voor zo’n 10 minuutjes in de oven. Laat de chips goed afkoelen op keukenpapier, om het overtollig vet de absorberen.

Geniet, Mandy
SV, GV, KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie