Pittige KaasChips

Soms heb je zin in een hartige, knapperige snack. Nu zijn wij echte kaaskoppen, en worden dan ook heel blij van deze koolhydraatarme chipsvervanger. Slechts 3 ingrediënten, 10 minuutjes in de oven en klaar!

In de bioscoop bijvoorbeeld,  mis ik vaak iets ‘te knabbelen’. Deze KaasChips bak ik dan ook graag voordat we naar de film gaan. In een afgesloten bakje en hup, wat te snacken tijdens de film.

Ik gebruik een zoutloze kruidenmix om de chipjes wat pittiger te maken. Zout is namelijk niet nodig, omdat kaas van zichzelf al zout genoeg is. Je kunt natuurlijk alle kruiden van de wereld gebruiken maar de Curry Madras is hier toch wel favoriet.

Ingrediënten:

100 gr geraspte kaas naar keuze
1 tl Curry Madras Kruiden van Jonnie Boer
een flinke draai zwarte peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. En bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar. En schep steeds ongeveer een eetlepel kaasmix op de bakplaat.

Zet dit voor zo’n 10 minuutjes in de oven. Laat de chips goed afkoelen op keukenpapier, om het overtollig vet de absorberen.

Geniet, Mandy
SV, GV, KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord