Romige Komkommer-Avocado Soep

Ik hou van soep. Alle soep! Ik vind het zeker op koude dagen, de ideale manier om m’n groentetaks van 500 gram per dag te halen.

Deze soep is heerlijk romig en verwarmend en super snel gemaakt. Het is ook een fijne soep wanneer je een soepjes en sapjes dag inlast. Dat doe ik zo af en toe. Even m’n systeem rust gunnen.

Avocado en komkommer bevatten beiden veel vezels. Daarnaast bevat de avocado gezonde vetten die de onder anderen de bloedsuikerspiegel mooi stabiel houden. 

Cayenne peper en knoflook geven ook je stofwisseling een boost. Op een flinke kom van deze groene power soep kun je dus wel een paar uurtjes vooruit. 

DSC00770

Ingrediënten:

750 ml groentebouillon
1 (bio) komkommer
1 rijpe avocado
2 teentjes knoflook
1 sjalotje
zwarte peper en zeezout naar smaak
mespuntje cayenne peper
peterselie (garnering)

Bereiding:

Snijd de komkommer en het sjalotje in stukken en kook deze in de bouillon gaar. Haal de pan van het vuur.

Schil de avocado en doe deze samen met de knoflook en cayenne peper bij de soep.

Maak er met de staafmixer een mooie romige soep van. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout. Garneer met peterselie.

Geniet, Mandy
GV – SV -LV – KA 

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord