Snelle Pannenkoek

Na een heerlijke vakantie in een zonovergoten land, komt de herfst een stuk ruwer op m’n dak vallen dan anders. Ik houd namelijk van vallende blaadjes in allerlei kleuren, wind die je hoofd leegmaakt en de houtkachel en de kaarsen ‘s avonds aan. Maar dit jaar niet….ik heb het koud en moet even op zoek naar wat ik ook alweer zo charmant vind aan de herfst. Als ik me dan even op eten richt, ik heb meer behoefte aan warm eten zoals soep, stamppot en pannenkoeken.

Een pannenkoek binnen mijn leefstijl is super simpel en snel te maken! Dit wordt dan een lekkere, warme herfstlunch. Dat vrolijkt me dan weer op. 🙂

ontbijtpannenkoek



Ingrediënten voor 1 pannenkoek:

30 gr amandelmeel
2 el kokosmelk of een andere plantaardige melk
1 halve theelepel chiazaad (optioneel)
1 halve tl gebroken lijnzaad
1 (bio) ei
snufje Keltisch zeezout
kokosolie

Voor de zoete variant kun je wat kaneel, stevia en/of vanille extract toevoegen.

TIP: lekker met een schep mascarpone of kokosroom erop, cacaopoeder of suikervrije (appel)stroop.

Bereiding:

Meng al deze ingrediënten door elkaar met een staafmixer (of een garde) en bak er een in wat kokosolie een mooie pannenkoek van.

TIP: je kunt er wat spek en (geiten)kaas doordoen voor een hartige variant.

Geniet, Mandy
GV – LV – KA – SV 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie