Ugly Egg Muffins

Soms….heel soms maak ik (nog steeds) smakelijke maar heeeele lelijke hapjes. Moet ik deze onder het mom: het-oog-wil-ook-wat dan maar niet met jullie delen? Dat zou in dit geval echt zonde zijn! 

Nu is het voor de meesten van jullie (denk ik) een variant op een al bekend gerechtje. Maar…voor de lezers die het nog niet kennen echt de moeite waard om kennis mee te maken.

Dus bij deze een heerlijk, niet allerknapst, hartig ontbijtje: Ugly Egg Muffins 😉 

SONY DSC

Ingrediënten voor 6 stuks:

3 (bio) eieren
1 lente-ui helemaal in fijne ringetjes snijden
flinke hand heel fijn gesneden andijvie
30 gr geraspte pecorino (Italiaanse schapenkaas)
snuf kruiden zout
draai zwarte peper
zonnebloempitjes (optioneel)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Kluts de 3 eieren luchtig met het zout. Schep de lente-ui ringetjes en de andijvie samen met de pecorino (bewaar een beetje ter garnering) rustig door het ei.
Giet deze mix in 6 (siliconen) of ingevette muffinvormpjes. Strooi de rest van de kaas, de eventuele zonnebloempitjes en de peper op de muffins in wording. Schuif de tray in de oven en laat ze in zo’n 15-18 minuutjes mooi gaar worden.

Toen ik tijdens het bakproces in de oven keek zag ik me toch een paar prachtige muffins, ongelofelijk! Maar toen ik de oven opendeed zakte ze allemaal als puddinkjes in elkaar. Hierdoor kregen ze wel een vaste bite die ik lekker vind. En ach…ik heb altijd geleerd dat het niet om het uiterlijk gaat…..toch? 😉

Geniet, Mandy
GV – SV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

3 reacties

  1. Daarom worden er zoveel producten (eten) weggegooid, denk maar aan de kromme komkommer en de te grote appels. Dus kom maar op met je lelijke, lekkere recepten.

  2. Ik maakte vandaag een variant met ricotta (+beetje zout): erg lekker en redelijk intact gebleven. Ik kan hier geen foto plaatsen, anders kon je het zien 🙂

Geef een reactie