Ugly Egg Muffins

Soms….heel soms maak ik (nog steeds) smakelijke maar heeeele lelijke hapjes. Moet ik deze onder het mom: het-oog-wil-ook-wat dan maar niet met jullie delen? Dat zou in dit geval echt zonde zijn! 

Nu is het voor de meesten van jullie (denk ik) een variant op een al bekend gerechtje. Maar…voor de lezers die het nog niet kennen echt de moeite waard om kennis mee te maken.

Dus bij deze een heerlijk, niet allerknapst, hartig ontbijtje: Ugly Egg Muffins 😉 

SONY DSC

Ingrediënten voor 6 stuks:

3 (bio) eieren
1 lente-ui helemaal in fijne ringetjes snijden
flinke hand heel fijn gesneden andijvie
30 gr geraspte pecorino (Italiaanse schapenkaas)
snuf kruiden zout
draai zwarte peper
zonnebloempitjes (optioneel)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Kluts de 3 eieren luchtig met het zout. Schep de lente-ui ringetjes en de andijvie samen met de pecorino (bewaar een beetje ter garnering) rustig door het ei.
Giet deze mix in 6 (siliconen) of ingevette muffinvormpjes. Strooi de rest van de kaas, de eventuele zonnebloempitjes en de peper op de muffins in wording. Schuif de tray in de oven en laat ze in zo’n 15-18 minuutjes mooi gaar worden.

Toen ik tijdens het bakproces in de oven keek zag ik me toch een paar prachtige muffins, ongelofelijk! Maar toen ik de oven opendeed zakte ze allemaal als puddinkjes in elkaar. Hierdoor kregen ze wel een vaste bite die ik lekker vind. En ach…ik heb altijd geleerd dat het niet om het uiterlijk gaat…..toch? 😉

Geniet, Mandy
GV – SV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.