Spicy salade

Sarah Britton van de Engelstalige blog: My new roots is de vrouw die mij een aantal jaren heeft geïnspireerd, om zelf een blog te starten. Ik vind haar ge-wel-dig! Niet alleen haar recepten en schrijfstijl, maar haar hele zijn. Ik vind haar mooi, grappig en ze heeft een prettige energie. Verliefd? Ja toch wel een beetje. 😉

Het was voor mij dan ook heel speciaal, om haar vorige week in het echt te ontmoeten. En weet je wat, ze is in het echt net zo leuk! 😀 Ik heb haar uitvoerig kunnen spreken, ze wilde mijn kaartje en ik kreeg een knuffel (seriously!). Ik zei haar: ‘you are my Michael Jackson’ en zij reageerde daarop met een Michael gilletje.

Na een inspirerende cooking class en een heerlijke proeverij ging ik met m’n hoofd in de wolken en een gesigneerd kookboek onder m’n arm, ultiem gelukkig naar huis. 

Haar nieuwe kookboek bevat uitsluitend plantaardige recepten. Ze geeft aan zelf niet vegan te zijn maar wel veel veganistische volgers te hebben. Ik gaf aan groenten als basis van een menu uit te dragen, en dat is wat het hoofddoel van haar missie ook is. Ze zegt ook, doe wat goed voelt. ‘Whatever floats your boat’.

Wat ik grappig vond is dat ze vertelde met groenten en fruit te praten. De stemmen zijn op de biologische markt duidelijker. Wanneer ze langs een bloemkool loopt kan deze bijvoorbeeld zeggen: Sarah, stop mij in de oven met die en die kruiden. Zo is het ook eens gegaan met koekjes. Deze lagen al in de oven. Ze deed de oven tussentijds even open, en toen vroegen deze koekjes om peper. Peper, dacht ze? Nou ja, de koekjes zullen het zelf het beste weten, dus voegde ze peper toe. Het werden wereld koekjes en die mocht ik proeven! Ik zal binnenkort het recept met jullie delen.

Vandaag deel ik een salade die ik heb gemaakt, de dag na de cooking class. Het thema was: Flavour town. (Smaak stad). Veel mensen denken dat plantaardig eten saai en smaakloos is, ze ging het tegendeel bewijzen. Ze sprak ook steeds over tintelingen op de tong en smaakexplosies. De snelle salade die ik vandaag met jullie deel, heeft dat ook. Pittig, zoet, zuur en zout. Enjoy the ride! 🙂

SONY DSC

Ingrediënten:

1 (bio) komkommer
3 stengels bleekselderij
1 (zoete) appel
1 el zonnebloempitten
¼ tl gerookte paprikapoeder
¼ tl Za’atar kruiden (KLIK)
1 el olijfolie
½ tl appelazijn
flink stuk geschilde gember (duimgroot)
1 tl rauwe honing (optioneel) of wat ahornsiroop voor de vegan variant
verse bieslook (royaal)
verse basilicum (royaal)
verse platte peterselie (royaal)

Bereiding:

Snijd de komkommer, bleekselderij, gember en appel zeer fijn. Meng de olijfolie met de appelazijn, de honing en de droge kruiden en meng dit door de groenten/appel mix. Snijd alle verse kruiden grof en schep deze erdoor heen. Garneer met de zonnebloempitten.

Geniet, Mandy
LV – GV – SV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord