Kipsalade uit de slowcooker

Bij recepten uit de slowcooker denken we aan de stoofpotten en dergelijke. Winterkost. Toch is de slowcooker ook in de (na)zomer ideaal. Op de wat warmere dagen hangen we liever niet boven het fornuis. Op deze dagen zijn we dan vaak op zoek naar een snel en voedzaam diner. 

Deze heerlijke eiwitrijke, koolhydraatarme kipsalade is dan de uitkomst! Voordat je de zon opzoekt, leg je de kip met wat kruiden in de slowcooker. Je maakt de dressing klaar, en zet deze in de koelkast. 

Bij thuiskomst is het enkel een kwestie van mengen en er staat als donderslag bij heldere hemel, wat gezonds op tafel waar het hele gezin van zal genieten.

Voor mensen die gaan verbouwen en maanden geen keuken ter beschikking hebben, zoals wij…is dit apparaat natuurlijk ook de uitvinding van de eeuw! Ik ga proberen braaf iedere zondag een recept met jullie te blijven delen. Mogelijk dat ik heel creatief word met de slowcooker en de airfryer. 😀

Je kunt met deze salade, werkelijk alle groenten vullen. Denk aan komkommer, courgette, tomaat (zoals op de foto), witlof, paprika en ga zomaar door. Op een bruin bolletje is het ook heerlijk! Garneer met extra kaas en peterselie.

Crockpot Kipsalade
Ingrediënten:

750 gr kippendijfilet
2 el water
½ tl Himalaya zout
½ tl knoflookpoeder
royale draai zwarte peper

Dressing:

150 gr naturel yoghurt naar keuze (kokos, geit, Grieks)
75 gr suikervrije mayonaise
40 gr geraspte geitenkaas
2 el vers citroensap
3 tl fijne mosterd
2 el tamari sojasaus of coconut aminos
mespuntje cayennepeper
royale draai zwarte peper

Garnering: geraspte geitenkaas, verse peterselie.

Bereiding:

Doe de kip samen met het water de de kruiden in de slowcooker. Laat de kip zo’n 5 uur garen op stand: low. Draai 1 keer tussentijds het vlees. De kip is nu zacht, en mals en valt uit elkaar.

Haal de kip uit de pan en trek de kip met een vork uit elkaar. Meng nu in een royale kom, alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. De dressing kun je natuurlijk ook al van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

Schep nu de kip door de dressing en laat tenminste een uurtje marineren in de koelkast.

Geniet, Mandy
SV – GV – KA 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Leave a Reply