Tomaten Chutney (vegan)

Oké…op het moment leef ik voor een tijdje veganistisch (niets dierlijks: geen eieren, geen zuivel, geen vlees en vis op mijn menu)…de reden erachter volgt in een later blog. Ik schrijf  ‘voor een tijdje’, en dat gaat zeker ook zo blijven, ik ben overduidelijk geen die-hard veganist. Ik ben bijvoorbeeld geen soja eter. In mijn beleving (en volgens diverse onderzoeken) is dat niet het beste wat je kunt eten en is het ook niet iets wat onze ‘voorouders’ als eten zouden herkennen (niet primal). Wat me verder opvalt is dat vegan zeker ook niet altijd suikervrij betekent. Aan vegan food (in de winkel), is 9 van de 10 keer suiker toegevoegd.

Niet dat dit aan ander ‘supermarktvoer’ niet is toegevoegd, maar je denkt op de gezonde toer te zijn….toch? En suiker is echt een no-go voor mij zoals jullie inmiddels weten. Maar goed…alles voor een goed doel, dus de focus in de keuken op vegan! Dat lukt echt bewonderenswaardig goed (al zeg ik ‘t zelf). Vooralsnog geen van bovenstaande ‘verboden’ voedingsmiddelen gemist! (1-0 voor mij). 😀

Ik merk wel dat de levensstijl die ik mezelf inmiddels eigen heb gemaakt, de stap naar vegan niet zo groot maakt. Qua creatief koken loop ik weer over van ideeën natuurlijk, en wil ik het ook graag weer met jullie delen. Vandaag staat de tomaten chutney op het ‘menu’. Heerlijk op een cracker maar ook als dressing-saus-dip (dan maar alle 3 als je geen keuze kunt maken) bij bijvoorbeeld de groentefrietjes.
Zo klaar en briljant lekker! Echt een keer maken….seriously!

chutney

Ingrediënten:

200 gr zongedroogde tomaten met olie
1 rode paprika
2 rijpe tomaten
flinke hand verse basilicum
1 teen knoflook
1 Medjool dadel zonder pit
½ tl paprikapoeder
1 tl Italiaanse kruiden
zwarte peper
1 el edelgistvlokken (vegan kaasvervanger)

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en hak deze grof. Zet het daarna nog even afgesloten in de koelkast zodat de smaken kunnen mengen.

Geniet, Mandy

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord