Warm chocolade dessert met winterfruit

De granaatappel, alweer zo’n superfood van moeder natuur. Eet ze vers want de (supermarkt)sapjes met granaatappel(smaak) bevatten heel veel suikers.

Verse granaatappels bevatten natuurlijke suikers maar de afgifte van deze suikers aan de bloedbaan, wordt vertraagd door de grote hoeveelheid natuurlijke vezels die er ook inzitten. 

Verse, rijpe granaatappels zijn heel gezond door de enorme hoeveelheid antioxidanten die aanwezig zijn in deze vrucht, die ons immuunsysteem versterken.
Allemaal leuk dat ‘gezonde aspect’ maar zoals jullie inmiddels van me weten, vind ik ‘lekker’ net zo belangrijk. En dat is dit dessert zeker. Het is weer een feestje voor de smaakpapillen. Fijn toch, wanneer gezond en lekker elkaar de hand kunnen geven. 
Dat is in ieder geval 1 goed voornemen, ik laat het ook volgend jaar weer gezond en lekker zijn hier op mijn blog. Wie stemt voor? 😉 

SONY DSC

 
Ingrediënten (4 porties):
100 gr ongebrande cashewnoten
100 gr gedroogde vijgen (in stukjes)
1 flinke appel (zonder schil, in stukjes)
2 el kokosmelk
2 el kokosolie, vloeibaar
2 el cacaopoeder
¼ tl gemberpoeder
mespuntje cayenne peper
mespuntje Keltisch zeezout
1 granaatappel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Maal de cashewnoten fijn in de keukenmachine.
Doe de stukjes vijg en de appelstukjes bij de gemalen noten en maal dit tot een ‘puree’.
Voeg dan de kokosmelk, kokosolie, cacaopoeder, gemberpoeder, cayenne peper en zeezout toe en laat de keukenmachine opnieuw draaien tot er een egaal beslagje ontstaat.
Vet 4 kleine, ovenbestendige bakjes in met kokosolie. Verdeel het beslag over de 4 bakjes. Zet deze op een ovenplaat en zet ze zo’n 15 minuutjes in de oven.
Maak ondertussen de granaatappel schoon. (filmpje)
Haal de bakjes uit de oven, laat iets afkoelen en garneer met granaatappelpitjes. Hele fijne kerstdagen voor jou en de jouwen. Maak er wat moois van! 

Geniet, Mandy
LV – SV – GV
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie