Een hutje op de hei

Een tijdje geleden zag ik in Flow Magazine de mooie hutten van Les Cabanes de Rensiwez (KLIK) in de Ardennen. Glamping met een grote G. Glamoureus kamperen, echt iets voor ons. Daar gaan we eens een kijkje nemen. Afgelopen week was het dan zover en kwamen we na een tripje van zo’n 2.5 uur, het bosrijke terrein opgereden. Het was precies zoals ik verwacht had. We gaven onze spullen in het mooie houten huisje een plekje. De kachel was voor ons al aangezet en er stonden twee lokale biertjes met een klein welkomstcadeautje voor ons klaar. Al het nodige is aanwezig en allemaal in stijl. Een houten keukenblokje, koelkast, toilet en douche. Takken fungeren als kapstok en toiletrolhouder.

Nadat m’n lief de houtkachel had aangemaakt en ik de knusse bedstee had ‘getest’, aten we samen homemade kippensoep. 

We slapen een gat in de dag. De enige geluiden die de stilte doorbreken zijn de stromende rivier de Ourthe die vlak voor de hut ligt en de fluitende vogel. 

In de ochtend eten we op de veranda vers gebakken eitjes, drinken we koffie en blader ik door wat tijdschriften. Op het terrein is geen WiFi en de hutten hebben geen TV. Voor mij heel erg goed. 

Ik val onder (ook al weten veel mensen dit niet) de hoog gevoeligen onder ons. Na een tijdje kan ik de vele prikkels van het internet, televisie, verkeer maar ook mensen (al vind ik die vrijwel allemaal heel leuk op hun eigen unieke manier) niet goed meer filteren en word ik een emotioneel ‘totje’. Omdat ik extravert ben is dit niet wat je direct merkt en ikzelf wil nog weleens in mijn enthousiasme ‘vergeten’ dat het zo is en dan zit ik ineens, heel plotseling aan m’n plafond, zonder dat ik het aan zag komen.

Ik vind het niet erg om veel te voelen hoor, dat maakt wie ik ben. Ik mag alleen wel beter de rand van de emmer leren herkennen ;-). Nu was het dan ook echt weer tijd voor een prikkelarme periode. Even los van de normale hectiek en ontspannen in de natuur. Deze plek is daar meer dan goed voor. 

We hebben de prachtige omgeving al wandelend (letterlijk en figuurlijk gronden) verkent. In die 3 uur zijn we werkelijk niemand tegengekomen. Wat een variëteit aan natuur en vergezichten. Tussen het groen zien we ineens wat nieuwsgierige herten. Echt zo’n geluksmomentje, herten! 

We boffen met het weer, het is zo’n 20 graden en dat in maart! Het is hier vast nog mooier over een maand of 2, wanneer de natuur zich in al zijn pracht laat zien. 

Naast de rustzoeker kan ook de actieve medemens hier z’n hart ophalen. Je kunt er naar hartenlust mountainbiken, kajakken, vissen, golfen, paardrijden en ga zomaar door. 

Onze batterij is weer gevuld met rust en vitamine D. Er worden volop nieuwe hutten gebouwd op het terrein. Wij gaan zeker nog eens terug naar dit heerlijke plekje in de Ardennen. Gewoon genieten van de eenvoud, de vogels en de zon.  

Geniet en zorg goed voor jezelf, Mandy

Dit is geen gesponsorde post.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord