Ik: ‘Goedemiddag meneer de groenteman is er al snijbiet?’
Meneer de groenteman: ‘Wat?!’
Ik: (adem in) ‘snijbiet?’
Meneer de groenteman: ‘Help me eens ff, hoe ziet dat er ook alweer uit?’
Ik denk: Serioulsy!! en zeg: ‘Uhm, nou als ik het ergens mee moet vergelijken qua uiterlijk, dan lijkt het wel wat op rabarber’.
Meneer de groenteman: ‘Oh..weet je zeker dat je het goed uitspreekt?’
Ik denk, haha, hoe is het!! en zeg heel zen: ‘Ja hoor’ (klein sociaal gewenst lachje erbij).
Meneer de groenteman roept richting collega: ‘snijbiet, weet jij dan wat ze bedoelt’.
Ik denk: Ja, SNIJBIET!!
Collega van meneer de groenteman: ‘Nee, nog nooooit van gehoord’.
Ik: ‘Okee, bedankt dan kijk ik nog even verder’.
Ik vraag me nu serieus af of deze mensen wel op de juiste plek staan. Verder lijkt het me een strak plan als ze er eens een cursusje vergeten groenten tegenaan gooien. Verder denk ik dan (steeds weer want ik doe dit wel eens vaker), waarom ga ik niet direct naar mijn eigen meneer de groenteman?! Daar kwam ik nu natuurlijk toch gewoon uit.
Ik: ‘Goedemiddag meneer de groenteman is er al snijbiet?’
Meneer de groenteman: ‘Ja hoor, ik heb het niet in huis maar kan morgenvroeg (en dan bedoelt hij om 5:00 uur!) wel wat mooie voor je uitzoeken.
Ik: ‘Wow, super…ik ben ietsje later’.
De volgende dag liet meneer de groenteman mij vol trots zijn (en mijn) buit zien. ‘Prachtig hè’ zei hij en ik knikte en lachte dankbaar naar ‘m.
Ik: ‘Tot snel meneer de groenteman!’ (Ik heb wederom met mezelf afgesproken nooit meer ergens anders op groentejacht te gaan).
Ingredienten:
4 bio eieren
50 gr roquefort (blauwe schapenkaas)
1 venkel in blokjes
1 appel in blokjes
250 gr snijbiet (alles van gebruikt en klein gesneden)
1 el honing
snuf Keltisch zeezout (optioneel)
2 el kokosolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een platte ovenschaal in met wat kokosolie.
Mix de eieren met de kaas en de honing (en eventueel zout) tot een mooie egale massa en zet even opzij.
Verwarm wat kokosolie in een wok. Schep alle groenten en fruit in de wok en bak deze licht tot de snijbiet wat geslonken is. Schep deze mix in de ovenschaal en giet er het eimengsel overheen.
Zet dit nog zo’n 20-25 minuutjes in de oven.
Heerlijke smaakexplosie, dat ‘aardse’ van de snijbiet met de kracht van de kaas en het zoete van de appel en de honing en een vleugje anijs van de venkel om dit vegetarische gerecht tot een feestje te maken.
Geniet, Mandy
Dit ziet er heerlijk uit, ik heb ook snijbiet in de koelkast, ga morgen dit gerechtje maken hmmmm 🙂
Eet smakelijk! 🙂
Alles in huis gehaald, vanavond staat dit recept op het menu. Voor het eerst snijbiet en venkel nog nooit eerder gehad.