Feestelijkheden…ik houd ervan! Samenzijn met mensen die je ‘voeden’ op emotioneel niveau, heerlijk! Een hapje en een drankje helpen mee om dit soort avonden (nog meer) te laten slagen.
Wanneer de hapjes smakelijk en verantwoord blijven kun je ook nog even een paar dagen vooruit op de napret. Veel beter dan herinnert worden aan (te veel) eten en drinken door een opgeblazen gevoel (bolle buik) met vaak de daarbij horende charmante ‘wallen’ onder je ogen. 😉
Probeer eens deze knapperige toastjes. Ook de bezoekers die jouw leefstijl niet hanteren zullen ervan smullen!
Maak deze heerlijke salades en zorg voor wat rauwkost (bleekselderij, komkommer) wat je ook prima kunt voorzien van ‘beleg’.
Ingrediënten (voor zo’n 30 stuks):
25 gr gebroken lijnzaad
125 gr amandelmeel
1 ei (los geklopt)
1 el kokosolie (optioneel)
4 zongedroogde tomaatjes (zeer fijn gesneden)
10 verse blaadjes basilicum (zeer fijn gesneden)
½ tl kurkuma
flinke draai zwarte peper
2 el sesamzaad
snuf Keltisch zeezout
gedroogde Italiaanse kruidenmix, uipoeder, knoflookpoeder (optioneel)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed er een deeg van. Rol het deeg tussen 2 bakpapiertjes uit totdat ze heel dun zijn, ongeveer 3 á 4 mm. Snijd het deeg met een (pizza) mes in 25/30 stukjes.
Leg het deeg op het bakpapier op een bakplaat.
Bak de crackers op 175 graden in circa 13 á 14 minuten knapperig. Breek ze voorzichtig los, draai ze om en bak ze nog 2 minuten.
Laat ze goed afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte box.
Op de bakdag zelf zijn ze het lekkerst!
Geniet, Mandy
LV – SV – GV – KA