Eten bij Restro Mama

Ik vind koken heel leuk, maar dat er zo af en toe voor mij gekookt wordt, vind ik ook zeker geen straf. Zo waren wij een paar weken geleden een avondje heerlijk tafelen met lieve vrienden in ons favoriete restaurant, Lef in Helvoirt. De eigenaren Maikel (gastheer en gepassioneerd sommelier) en Sietse (chefkok) leggen je met hun team meer dan graag in de watten. We gingen na een paar uurtjes gastvrijheid en goed eten weer voldaan naar huis.

Maikel hield ons voor vertrek aan en vertelde vol enthousiasme over het nieuwe restaurant wat ze 8 weken geleden geopend hebben in Oss. Het heet Restro Mama. Het heeft de kwaliteit van een restaurant en de ongedwongen sfeer van een bistro. Een restro dus (hoe leuk)!

‘Willen jullie daar niet eens een hapje gaan eten en daar dan eerlijk over bloggen’, vroeg hij. Uhm….JA! (Naar hoor foodblogger zijn). Zo gingen wij op een vrijdagavond richting Oss. Er staan bistro tafels en stoelen maar ook rode lange zitbanken. We werden hartelijk welkom geheten door de gastvrouw die sowieso tien punten krijgt voor haar vriendelijkheid, flexibiliteit en betrokkenheid. 

Ik heb qua eten nogal wat noten op mijn zang, maar niks was haar of de chef teveel. Erbij vertellend dat zij niet wisten dat dit blog eraan zat te komen.

De chefkok die in de open keuken staat heeft het vak geleerd bij Lef. Hij komt graag aan tafel vertellen wat voor lekkers hij heeft gemaakt. Er wordt bij ieder gerecht (als je dat wilt) een wijnadvies gegeven. 

Alle ingrediënten zijn vers en veelal biologisch. Ik gaf aan geen suiker te gebruiken. Dat was geen probleem omdat dit maar minimaal voorkomt in de huidige gerechten. Ik heb dit ook maar 1 keer aangegeven en dat werd de rest van de avond niet meer vergeten, heel prettig.

En lekker dat was het, allemaal! 

Het concept is leuk en vernieuwend. Er staan zo’n stuk of 15 originele, ambachtelijke (vandaar Mama) gerechten op de kaart die allemaal 10 euro per stuk kosten. De kaart wisselt regelmatig. 

De gerechten hebben de maat van een tussengerecht, zeker niet klein. Je kunt bij wijze van spreken kriskras door elkaar van de kaart kiezen waar je zin in hebt. Na 2- 3 gerechtjes en een dessert heb je meer dan genoeg gegeten. Ik koos uiteraard geen zoet dessert maar kaas. M’n lief koos voor de breadpudding van Marco. Serieus, daar zou ik m’n 20% (Mandy’s geniet principe) voor inzetten als ik jou was! Zelden zo’n lekker toetje gegeten, zei hij. 


Frietjes en brood staan niet standaard op tafel. En ook al staat het (nu nog) niet op de kaart, je kunt er glutenvrij brood bestellen. Ook heb ik gezegd dat ‘wij’ het lekker vinden als we voor zoete aardappel frietjes of chipjes kunnen kiezen (you never know). 

Wanneer je van tevoren even belt om je eetwensen door te geven, zullen zij meer dan hun best doen, ook jou een onvergetelijk diner te bezorgen. Ook wanneer je niet belt hoor, maar dat is voor de keuken altijd prettig. 

De watten waar je in gelegd wordt zijn net zo dik als bij Lef, alleen is de ambiance wat ongedwongener. Een aanrader dus en dat is eerlijk, zoals ik beloofd heb. 

Oh wacht! Ze zijn met kerst ook open met een mooi lunch en diner menu. Gun het jezelf en ga eens langs!

Restro Mama
Molenstraat 40
5341 GD OSS
E: [email protected]
T: 0412-625427

Dit is een niet gesponsorde blog. Ik schrijf erover omdat ik er echt puur en lekker genoten heb. 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

1 reactie

  1. Bedankt voor de tip, hier gaan we het zeker een keer proberen.

Geef een antwoord