Pizza Omelet

In onze berging staan 2 schragen, hier ligt een deur op. Dit is mijn tijdelijk aanrecht. Ik kan dan ook niet beloven dat er wekelijks een nieuw recept verschijnt. Er staat een kookplaatje op, een Nutribullet en een koffiezetapparaat. Zo’n ouderwetse waar je 8 kopjes in 1 keer mee kan zetten. Eigenlijk is dat heel hip. Maar dan heeft het een andere term. Ik bedoel dat mijn ‘keuken’ is uitgerust met een slow coffee device. Geleend….van m’n ouders. 

Naast een goed gevulde fruitschaal vind je er ook supermarkt koeken, een heleboel…grote. Die zijn voor ons bouwteam. Zo ook de door mijn neef handgemaakte worstenbroodjes, die ieder weekend warm gebracht worden. 

De duivel op mijn linker schouder, vindt dat ik dat ook allemaal best mag. Hij zegt me; het is maar tijdelijk, het is toch gezellig, je hebt geen keuken dus je kunt ook niet goed voor jezelf zorgen, en ga zomaar door. De saboteur! Ik trap er met beide voeten in. De brave op mijn rechter schouder, laat mij in de spiegel kijken, en maakt me alert op het feit dat m’n broeken strakker zitten en m’n wangen voller zijn. ‘Dit wil jij helemaal niet…toch?’ zegt zij. Ze heeft gelijk. Nu schreeuwt diegene op mijn rechter schouder de laatste tijd erg hard, en leek ik links niet te horen. Of wilde ik haar niet horen?! 

Tot vorige week. Er moet echt wat veranderen! Daar ben ik vrijdag mee begonnen. Ik voel me nu al beter. Goed bezig zijn, zorgt alleen al voor een goed gevoel. Klaar weer met geraffineerde suiker. 

Ik ben een echte suiker-junk. Ik kan er niet verstandig mee omgaan. Alles of niks. En van alles, word ik op z’n zachtst gezegd niet vrolijk, fit of slanker. Terug naar de basis. Dat betekent in mijn geval, naast de geraffineerde suikers schrappen ook op de koolhydraten letten. Niet laten, maar wel de beste eten en dan matig. 

Deze vegetarische, koolhydraatarme Pizza Omelet, past prima in mijn strakke regime. En lekker en voedzaam dat het is! Als ik dan weer op het juiste pad zit, weet ik niet meer zo goed wat me tegenhield. Alles is lekker en ik voel me lekker! 

Nog zo’n 7 weken tot aan Kerstmis, doe je met me mee?

pizza-omelet
Ingrediënten (1 portie):

2 grote eieren
1 buffel mozzarella
homemade pesto
rucola
5 Cherry tomaatjes, gehalveerd
zwarte peper
Himalaya zout
1 tl Italiaanse kruiden
roomboter of kokosolie

Bereiding:

Snijd de mozzarella in stukken en doe deze samen met de 2 eieren, peper, zout en de Italiaanse kruiden in een maatbeker. Mix dit met de staafmixer tot een mooie egale omelet mousse.

Doe wat roomboter of kokosolie in een braadpan. Laat dit heet worden, en bak hierin op matig vuur een omelet. Probeer deze tussentijds te draaien, voor een mooi gaar en lichtbruin resultaat.

Leg deze op een bord en laat iets afkoelen. Besmeer de omelet met pesto, en beleg met rucola en gehalveerde Cherry tomaatjes.

Tip voor de liefhebbers: Ook lekker met wat plakjes rauwe ham.

Geniet, Mandy
SV – GV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord