Lekker low carb voor bij de barbecue of de picknick!
Bloemkool in kleine roosjes snijden en koken.
Afgieten, pureren met staafmixer. Scheut olijfolie toevoegen en eventueel wat kruidenroomkaas. Draai peper erover en dan bijvoorbeeld (in deze tijd van het jaar) rauwe andijvie erdoor scheppen. Voor de niet vegetariërs zijn gebakken spek- of rookvleesblokjes er ook lekker door.
1 bloemkool
2 stengels bleekselderij optioneel (fijn gesneden)
1 sjalotje (gesneden)
100 gr uitgebakken spekreepjes optioneel
2 hardgekookte eieren (in stukjes)
1 el (verse) peterselie (fijn gehakt)
2 el (homemade) mayonaise zonder suiker
1 el mosterd
snuf zeezout en wat zwarte peper
Bereiding:
Voeg de bleekselderij, de eieren, de peterselie en sjalot toe. Voeg daarna de mosterd, de mayonaise en het zout en de peper toe. Voor de liefhebber kan er nog een klein gesneden teen knoflook doorheen.
Geniet, Mandy
GV – LV – KA – SV
Voor hoeveel personen is deze salade (evt. incl. kalkoenburger)?
Hoi Kim,
Wij eten dit met 2 personen wel op hoor! 😉 Maar dan wel zonder vlees. Als je er wat vlees bij gaat eten kun je er denk ik tenminste met 3 (misschien wel met 4) van eten. Ligt ook aan hoe groot de eters zijn.
Groetjes!
Heerlijk lijkt me!