Aubergine-mozzarella schotel

Het recept van vandaag is lekker, vegetarisch en simpel. De perfecte combinatie voor mij. Voor ons. Wij eten steeds minder vaak vlees en ik houd van eenvoudig. Toen ik deze blog begon was dat anders. Ik ging totaal uit mijn dak qua ingrediënten, en ik kreeg vaak terug in mijn praktijk dat mensen van de hoeveelheid ingrediënten zo moedeloos werden, dat koken al helemaal uitbleef. Grappig vond ik dat. Tegenwoordig begrijp ik dat beter, en dat zie je ook terug in mijn recepten.

Vanaf dit weekend ga ik trouwens 2 weken offline. Geen social media voor mij. Het is gewoon te gek dat me dat een opgave lijkt toch? Heel erg tijd om het eens in te lassen lijkt me zo. Ik verwijder tijdelijk de apps van mijn telefoon, en over 14 dagen volgt er weer een nieuw recept. Dan laat ik jullie weten hoe het me vergaan is. Ondertussen ga ik even buiten spelen. 😉 Niet weglopen hoor! Ik ben zo weer terug.

Ingrediënten voor 2 porties:
3 flinke rijpe tomaten
1 aubergine
1 bol buffel mozzarella
1 flinke teen knoflook
1 flinke hand verse basilicumblaadjes
2 bosuitjes
100 gr geraspte kaas naar keuze
Zwarte peper en zout naar smaak

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden, en vet een platte ovenschaal in.

Snijd de aubergine en de mozzarella in niet al te dikke plakken. Zet opzij.

Hak de basilicum fijn, snijd de bosui in ringetjes en snijd de tomaten in blokjes. Meng dit door elkaar. Pers de knoflook en meng dit samen met wat peper en zout door de gesneden groenten.

Bedek de bodem van de ovenschaal met plakken aubergine. Verdeel hier de helft van de tomaten mix over. Daarop leg je de helft van de plakken mozzarella en verdeel je 50 gram geraspte kaas. Draai er peper over. Leg nu de rest van de aubergine plakken erop en volg de voorgaande stappen nog eens.

Zet de schotel voor zo’n 30 tot 45 minuutjes in de oven.

Geniet, Mandy
GV, SV, KA

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord