Broccoli-Zalm Salade

Jaaaa, we hebben vakantie! Na een turbulente tijd gaan we met onze lieve familie, even de Spaanse zon opzoeken. Even loslaten en opladen. Niet alles even puur, maar wel heel erg lekker. Volgende week zondag, zullen jullie het dus een keertje zonder een nieuw recept moeten doen. Maar ach, de receptenindex is daar dan weer DE oplossing voor. Als we terugkomen gaan we met de opgedane nieuwe energie, aan de grote verbouwing beginnen. Ik neem jullie uiteraard mee, in het wel en wee. 😉

Vandaag trakteer ik jullie op een koolhydraatarme na-zomer salade. Want wat boffen we hè, met dat heerlijke weer! Geniet optimaal van de laatste zonnestralen.

Want zon = gezond! 
Het belangrijkste voordeel van zonlicht is dat er onder invloed van UV-straling op je huid, vitamine D wordt aangemaakt uit cholesterol. En deze hormoon-achtige vitamine is een absolute supervitamine, misschien wel de belangrijkste vitamine van allemaal! Goed voor tanden, botten, spieren en het immuunsysteem, maar ook voor je humeur.

Veel mensen hebben namelijk tijdens de donkere dagen last van een winterdipje. Ga dagelijks naar buiten en blijf naast gezond eten, in beweging. Dan verdwijnen de wolken in je hoofd, als sneeuw voor de zon. 

Maar nu dus eerst nog een salade om lekker op te eten in het zonnetje. Soms is het gewoon TE eenvoudig voor woorden. Zo ook dit recept. Ik kookte wat broccoli liet het afkoelen, en maakte er een heerlijke snelle salade-to-go mee. Maak het een dag van tevoren, dat komt de smaak ten goede. Je kunt de broccoli trouwens ook rauw toevoegen, maar dat vind ikzelf minder lekker.

broccoli-zalm-salade
Ingrediënten (1 portie):

1 stronk broccoli
halve liter groentebouillon
100 gr gerookte zalmsnippers
1 sjalotje
2 el geraspte geitenkaas (optioneel)
1 el suikervrije mayonaise
peper
Thaise vissaus

Bereiding:

Snijd de roosjes broccoli van de stronk en kook deze in de bouillon beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
Snipper het sjalotje fijn. Meng dit nu samen met de zalm, kaas en mayonaise door de afgekoelde broccoli. Breng op smaak met wat vissaus en peper. Zet dit een nachtje in een afgesloten bak, in de koelkast.

Geniet, Mandy
SV – GV – LV – KA 
 
Lactosevrij? laat de kaas eruit. 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord