Koolhydraatarme ‘Appel’ Crumble

Appel kruimel. Ik heb er een recept van op mijn blog staan. Maar appel is fruit, en fruit is niet koolhydraatarm. Nu kwam ik op Pinterest een Engelse blog tegen en zij maakte appeltaartvulling met….jawel, courgette. Ik vond het direct leuk om eens te testen. Ik maakte het als toetje tijdens een etentje met gasten. Ik liet ze eerst proeven. Lekker! Ik zei: ‘het is courgette’. Ze waren uiteraard verrast maar aten vervolgens de borden helemaal leeg. Voor iedereen die even geen appels wil of kan eten, DE oplossing. Ook lekker als ontbijt.

Ingrediënten voor 4 porties:

1 flinke courgette
3 el vers citroensap
35 gr sukrin 1:1
2 tl kaneelpoeder

Kruimeldeegje:
65 gr pecannoten, fijn gehakt
60 gr amandelmeel
Een snuf zout
30 gr haverzemelen
1 tl kaneelpoeder
30 gr sukrin 1:1
40 gr harde ongezouten roomboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Schil de courgette en snijd deze door. Verwijder het zachte hart. Snijd de rest in blokjes. Schep deze in een bak en doe er het citroensap, de kaneel en de sukrin’suiker’ bij. Roer goed door. Schep dit in een ovenschaal, en laat het overtollige vocht in de bak. Misschien moet je het nog wel een keertje afgieten voordat de crumble erop gaat.

Meng de droge ingrediënten voor de crumble goed door elkaar. Doe de roomboter erdoor in blokjes en prak er nu met de vork een kruimeldeegje van. Verdeel dit over de zoete courgette. Zet dit nu voor zo’n 35-40 minuutjes in de oven.

Geniet, Mandy
SV, GV, KA

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

2 reacties

  1. Hoi Mandy, ik vind de sukrin gebruiken erger dan appel. Ik eet elke dag een appel, dus waarom niet een stukje appeltaart zonder sukrin maar wel met appel?😃😉

  2. Doe vooral wat goed voelt. Ik schrijf recepten voor diverse leefstijlen en je haalt eruit wat bij jou past. Niet meer, niet minder. 🙂

Geef een antwoord