Avocado Brownies

Ik ben dol op avocado’s! Op crackers, in smoothies, in desserts en ga zomaar door. Ze zijn rijk aan mineralen en belangrijke vitaminen zoals: B5, B6 en C. De krachtige antioxidanten in avocado’s, kunnen ontstekingen in je lichaam voorkomen.

Een grote eetlust zit niet helemaal tussen je oren. Zodra je maag leeg is, maakt je lichaam een hormoon aan dat ghreline heet. Ghreline is hormoon dat hongergevoel opwekt en je stofwisseling tijdelijk vertraagt (waardoor je minder gemakkelijk kunt afvallen). Het hormoon leptine verteld het lichaam dat het verzadigd is.

De vezels en gezonde vetten in avocado verlaten langzaam je maag, waardoor je minder ghreline aanmaakt. Je kunt je eetlust dus verminderen door vroeg op de dag een avocado te eten. Je kunt ook een lekker groot stuk van deze brownie eten. Het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen. 😉

Nederland is na de VS de grootste avocado-importeur ter wereld.

Een puur en lekker leven cliënt van me, vertelde dat ze zo genoten had van een flink stuk avocado brownie. Ik dacht, hmmm klinkt goed. Ik ging voor een koolhydraatbeperkte versie, en maakte deze heerlijk smeuïge brownies met Cavalier chocolade en erythritol.

De niet-avocado-fans in ons testpanel hadden de avocado niet geproefd! Ze wisten ook niet dat je ermee kunt bakken. Daarnaast was iedereen aangenaam verrast dat het ook nog eens suikervrij was. Leuk toch?!

Ingrediënten:

2 rijpe avocado’s
2 eieren
100 gr pure chocolade (eventueel DEZE suikervrije variant)
3 el kokosolie, vloeibaar
3 el cacao
2 el sukrin 1:1 (erythritol) of kokosbloesemsuiker
1/2 tl vanillepoeder

Droge ingrediënten:

90 gr amandelmeel
1/4 tl wijnsteenzuur bakpoeder
1/4 tl zout
40 gr sukrin 1:1 (erythritol) of kokosbloesemsuiker

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een (vierkant) bakblik (23×23 cm) met bakpapier. Zet opzij.

Schep alle droge ingrediënten goed door elkaar in een hoge kom. Zet opzij.

Doe alle ingrediënten (m.u.v. de droge ingrediënten), in een keukenmachine en draai hier een egale mousse van.

Schep deze mousse bij de meel mix, en meng met een spatel goed door elkaar. Schenk dit beslag in de bakvorm. Verdeel egaal en schuif het voor zo’n 30-35 minuutjes in de oven.

Laat licht afkoelen en snijd de brownie in 12 stukjes. Bestuif eventueel met wat lucuma poeder.

Geniet, Mandy
SV – GV – LV – KA

 

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken.Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven.Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'.Wees welkom.

2 comments

  1. Hallo Mandy.
    Kan ik ander meel gebruiken ik ben nl allergies voor amandelen.
    Bedankt voor je lekkere recepten.
    Groetjes Maria.

    1. Hoi Maria,

      Ja hoor, je kan ieder ander meel gebruiken m.u.v. kokosmeel. 🙂

Leave a Reply