Bananen – Chocolade taartje

Omdat dit taartje vrij van gluten, zuivel en geraffineerde suikers, zo goed ontvangen werd op Facebook. Hier een blogje met het recept en linkjes naar de ingrediënten. Zo is het beter terug te vinden. 🙂 

10387419_521952874571206_983506629120382871_n

Ingrediënten:

2 hele rijpe bananen
2 eieren, 4 el amandelmeel
1 (of 2) tl cacaopoeder
1 tl vanille extract
1 tl bakzout
1 tl appel azijn
snufje Keltisch zeezout 
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden en voorzie een springvorm van bakpapier.
Doe de eieren samen met 1 banaan, de cacao, de vanille en de azijn in een maatbeker en mix tot een luchtig geheel. Meng het meel goed met het bakpoeder en het zout, schep dit rustig door het ei-mengsel en giet dit in de springvorm.
Snijd de tweede banaan in plakjes en leg deze in het beslag.
Zet dit taartje zo’n 20 minuutjes in de oven. Klaar!

Geniet, Mandy
SV – LV – GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

7 reacties

  1. Klinkt als een lekker recept. Zou je het appel azijn ook kunnen vervangen met citroensap?

  2. Goedemorgen,
    Welke maat springvorm heb je gebruikt?
    Vast niet die van 26 cm! 😉

  3. Hoi Mandy, zou ik het bakzout ook door wijnsteenbakpoeder kunnen vervangen? En moet ik dan wel of geen appelazijn gebruiken?

Geef een reactie