Bananen – Chocolade taartje

Omdat dit taartje vrij van gluten, zuivel en geraffineerde suikers, zo goed ontvangen werd op Facebook. Hier een blogje met het recept en linkjes naar de ingrediënten. Zo is het beter terug te vinden. 🙂 

10387419_521952874571206_983506629120382871_n

Ingrediënten:

2 hele rijpe bananen
2 eieren, 4 el amandelmeel
1 (of 2) tl cacaopoeder
1 tl vanille extract
1 tl bakzout
1 tl appel azijn
snufje Keltisch zeezout 
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden en voorzie een springvorm van bakpapier.
Doe de eieren samen met 1 banaan, de cacao, de vanille en de azijn in een maatbeker en mix tot een luchtig geheel. Meng het meel goed met het bakpoeder en het zout, schep dit rustig door het ei-mengsel en giet dit in de springvorm.
Snijd de tweede banaan in plakjes en leg deze in het beslag.
Zet dit taartje zo’n 20 minuutjes in de oven. Klaar!

Geniet, Mandy
SV – LV – GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken.Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven.Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'.Wees welkom.

9 reacties

  1. Klinkt als een lekker recept. Zou je het appel azijn ook kunnen vervangen met citroensap?

  2. Goedemorgen,
    Welke maat springvorm heb je gebruikt?
    Vast niet die van 26 cm! 😉

  3. Hoi Mandy, zou ik het bakzout ook door wijnsteenbakpoeder kunnen vervangen? En moet ik dan wel of geen appelazijn gebruiken?

  4. Lijkt me lekker! Aan de ingrediënten te zien, is het maar een heel klein taartje, of is ie gewoon best dun??!

Geef een reactie