Bananenbrood MugCake

De eerste week van het nieuwe jaar zit er alweer op. Wij hebben tot op heden heerlijk vakantie gevierd, en gaan vanaf morgen weer met veel enthousiasme en energie aan de bak. We sloten onze vakantie af, met dit heerlijke warme en snelle ‘bananenbrood’ in een mok. 100% graanvrij en lekker zacht en fluffy van structuur. Mmmm! Super voedzaam ook.

Ik krijg vaak de vraag of het kokosmeel vervangen kan worden in een recept. Dat kan helaas niet. Kokosmeel neemt als geen ander meel vocht op, en geeft dit ontbijtje de juiste structuur.
Verder zie je vaak dat ik bijvoorbeeld met halve theelepels werk. Hoeveel is dat nu precies? Ik gebruik altijd spoons om hoeveelheden te bepalen. Kleine investering. Echt de aanschaf waard!

Ingrediënten voor 1 portie:

2 el kokosmeel
1/2e tl wijnsteen bakpoeder
1 tl kokos(bloesem/palm) suiker (of andere natuurlijke suiker)
1/4e tl kaneelpoeder
halve rijpe banaan
3 el ongezoete amandelmelk
1 groot ei
25 gr blauwe bessen (eventueel uit de vriezer)

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenvaste mok in met kokosolie.

Mix de natte ingrediënten goed door elkaar. Meng ook de droge ingrediënten m.u.v. de blauwe bessen, en meng deze twee mixen goed door elkaar. Schep er als laatste voorzichtig de bessen door en schenk dit in de ingevette mok.
Zet deze voor zo’n 20 minuutjes in de oven.

Tip: Ook lekker met stukjes pure chocolade, dadels of noten. Je kunt eindeloos variëren!

Geniet, Mandy
LV, GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord