Bananenbrood MugCake

De eerste week van het nieuwe jaar zit er alweer op. Wij hebben tot op heden heerlijk vakantie gevierd, en gaan vanaf morgen weer met veel enthousiasme en energie aan de bak. We sloten onze vakantie af, met dit heerlijke warme en snelle ‘bananenbrood’ in een mok. 100% graanvrij en lekker zacht en fluffy van structuur. Mmmm! Super voedzaam ook.

Ik krijg vaak de vraag of het kokosmeel vervangen kan worden in een recept. Dat kan helaas niet. Kokosmeel neemt als geen ander meel vocht op, en geeft dit ontbijtje de juiste structuur.
Verder zie je vaak dat ik bijvoorbeeld met halve theelepels werk. Hoeveel is dat nu precies? Ik gebruik altijd spoons om hoeveelheden te bepalen. Kleine investering. Echt de aanschaf waard!

Ingrediënten voor 1 portie:

2 el kokosmeel
1/2e tl wijnsteen bakpoeder
1 tl kokos(bloesem/palm) suiker (of andere natuurlijke suiker)
1/4e tl kaneelpoeder
halve rijpe banaan
3 el ongezoete amandelmelk
1 groot ei
25 gr blauwe bessen (eventueel uit de vriezer)

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenvaste mok in met kokosolie.

Mix de natte ingrediënten goed door elkaar. Meng ook de droge ingrediënten m.u.v. de blauwe bessen, en meng deze twee mixen goed door elkaar. Schep er als laatste voorzichtig de bessen door en schenk dit in de ingevette mok.
Zet deze voor zo’n 20 minuutjes in de oven.

Tip: Ook lekker met stukjes pure chocolade, dadels of noten. Je kunt eindeloos variëren!

Geniet, Mandy
LV, GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie