Watermeloenade

Watermeloen is ultiem dorstlessend en vochtafdrijvend! Ik ben er echt dol op. Dit drankje is naast heerlijk verfrissend voor groot en klein, ook nog eens knap om te zien. Het maakt iedere barbecue of ander zomers feestje, helemaal af.  

Zet de avond voor gebruik, de vulling van de watermeloen, het sinaasappelsap en het bruiswater in de koelkast. Dan heeft het geen ijsklontjes meer nodig, en wordt het gedurende de dag ook niet waterig. 

Wist je trouwens dat de watermeloen familie is van de komkommer, en dus een groentesoort? Heb je een biologische watermeloen kunnen scoren? Dan is de schil ook eetbaar. Lekker om te verwerken in salades. Zo ook de pitjes. De hele watermeloen is licht verteerbaar en super gezond! 

Ze zijn rijk aan ijzer, kalium en vitamine C.

Wanneer je een hoge bloeddruk hebt, doe je er goed aan om watermeloen te eten of te drinken. Kalium heeft namelijk een bloeddrukverlagend effect.

Naast ijzer, kalium en vitamine C, zit er in watermeloen ook lycopeen en bètacaroteen.

Bètacaroteen is een antioxidant. Het beschermt de cellen in het lichaam tegen vrije radicalen, en helpt de huid ook om cellen die beschadigd zijn door de zon te herstellen.

Bètacaroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A, dat zorgt voor een gezonde opbouw van de huid en is ook nog goed voor je haren en ogen.

Lycopeen is verantwoordelijk voor de rode kleur van groenten en fruit. Lycopeen zou het risico op een hartaanval en bepaalde vormen van kanker verminderen.

Op de tweede foto dragen de glazen ‘hoedjes’. Dit zijn muffinvormpjes die de gretige wespen op afstand houden.

Watermeloenade 1
Watermeloenade 2

Ingrediënten:

1 pitloze watermeloen
150 ml (bloed)sinaasappelsap
2 takjes rozemarijn
5 takjes tijm
2 takjes verse munt
2 takjes citroenmelisse
200 ml bruiswater of kokoswater

Bereiding:

Snijd een kap van de watermeloen, en lepel de watermeloen zoveel mogelijk uit.

Doe de meloenstukjes in de blender en schenk het overgebleven sap uit de meloen erbij.

Ris de de kruidenblaadjes van de takjes.

Voeg alle ingrediënten toe aan de watermeloenpulp, en mix dit in een krachtige blender tot een mooi roze drankje.

Schenk het in een gezellige kan of glazen. Zet eventueel schijfjes watermeloen op de randen van de glazen. Dat ziet er ook heel zomers uit.

Geniet, Mandy
SV – GV – LV

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord