Blauwe bes (ontbijt)koeken

Er zijn volop blauwe bessen, en die zijn super gezond! Ik vries altijd een flinke partij in. Ik vind het zelfs een traktatie om ze bevroren uit de vriezer te eten, als ‘snoepje’. Dat is trouwens ook heel lekker met druiven. Je kunt ze wel 3 tot 6 maanden invriezen. Blauwe bessen bevatten per 100 gram slechts 10 koolhydraten.

Afgelopen week maakte ik in de ochtend een smoothie. 1 rijpe banaan, 3 el verse blauwe bessen en een flinke scheut kokoswater. In de Nutribullet en klaar! Super simpel, voedzaam en lekker.

Daarna hield ik een kleine hoeveelheid bessen over. Die verwerkte ik in deze heerlijke koeken. Ze zijn een beetje a la eierkoek, maar dan fruitiger. Lekker als ontbijt, met wat verse blauwe bessen en een een lik roomboter. Gegarandeerd geen honger tot de lunch!

Blauwe bes (ontbijt)koeken
Ook lekker en makkelijk om mee te nemen als tussendoortje, naar het werk of school. Je kunt ze ook prima invriezen.

Vandaag deel ik naast een recept hier ook de winnaar van het win-actie pakket. De gelukkige is: Ingrid Melis-Kuijten. Ingrid gefeliciteerd! Stuur je mij je adresgegevens? Dan komt dit geweldige cadeau snel jouw kant op.

Blauwe bes (ontbijt)koeken 2
Ingrediënten (6 stuks):

100 gr amandelmeel
1,5 tl (wijnsteen) bakpoeder
2 eieren (L)
1 el koekkruiden
30 gr kokosbloesemsuiker (voor koolhydraatarm: 5 gr steviala)
¼ tl Himalaya zout
½ tl vanille extract of poeder
rasp van 1 bio limoen
50 gr blauwe bessen

Garnering: amandelschaafsel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng het amandelmeel, bakpoeder, koekkruiden, Himalaya zout, kokosbloesemsuiker en limoenrasp goed door elkaar, en zet opzij.

Doe de eieren samen met de vanille en de blauwe bessen in een maatbeker en mix er met een staafmixer een mooie gladde, paarse massa van.

Schenk dit bij het meelmengsel en meng dit goed door elkaar. Je hebt nu een dun beslagje. Verdeel dit met een lepel (6 hoopjes), op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Zorg dat ze elkaar niet raken. Garneer de beslaghoopjes nu met amandelschaafsel.

Zet ze voor zo’n 15 minuutjes in de oven. Laat ze daarna even goed afkoelen.

Geniet, Mandy
LV – GV – SV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie