Bloemkool-Venkel Broodjes

Iets waar ik minder op zat te springen tijdens het maken van het kookboek, was de fotoshoot van mezelf. Ik ben daar nu niet echt goed in. Niks ontspannen, vooral krampachtig en hysterisch. 

We waren bij een meer dan gastvrij koppel in de moestuin. Deze mensen vonden het wel speciaal. Er is natuurlijk niet dagelijks een fotoshoot gaande tussen je boerenkool. Ik kreeg publiek waardoor ik natuurlijk een stuk relaxter werd (niet). 

Uitgegleden, water in mijn laarsjes gegoten, veel te energiek op een wortel gebeten, door een wesp achterna gezeten (in oktober) en ga zo maar door. Toch zaten er tussen de 80 geschoten foto’s wel een stuk of 5 goed gelukte exemplaren. Mooi, hebben we dat ook weer gehad. 

Deze foto’s hieronder zijn het niet geworden zoals je zult begrijpen. Maar goed, ik kan dan ook niet zeggen dat m’n zus een topmodel is en dat ik van haar de kneepjes van het vak heb geleerd. 😉


Kokkerellen daarentegen, gaat me steeds beter af. Deze hartige broodjes, waar je nu qua combinatie vast niet 1,2,3 opgekomen zou zijn, zijn heerlijk en hebben naast een lik roomboter niet veel meer nodig. Maar dat kan en mag natuurlijk altijd. Daarnaast zijn ze zeer voedzaam. 2 stuks en een flinke kom soep (ook bloemkool in ons geval) en je kunt weer een paar uur vooruit. 

SONY DSC

Ingrediënten (5 broodjes):

180 gr bloemkool (zeer fijn gemalen of geraspt)
90 gr venkel (zeer fijn gemalen of geraspt)
3 el amandelmeel
2 el kokosmeel
2 (bio) eieren
¼ tl Keltisch zeezout

Broodjes topping:

½ tl maanzaad
1 el sezamzaad
1 el zonnebloempitten
½ tl uipoeder
mespuntje Keltisch zeezout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de zeer fijn gemalen bloemkool en venkel samen met de eieren, kokosmeel, amandelmeel en het zout.

Doe alle ingrediënten voor de topping samen in een bakje of kommetje en meng goed door elkaar.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak 5 gelijke hoopjes ‘deeg’. Druk deze iets plat en strooi er de topping overheen. Druk de topping voorzichtig een beetje aan.

Bak de broodjes in zo’n 15 tot 20 minuutjes goudbruin. Draai de oven uit. Leg ze op een ovenrekje en zet ze nog zo’n 3 tot 5 minuutjes terug in de oven. Laat ze daarna op het ovenrekje afkoelen.

Geniet, Mandy
LV – GV – KA – SV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

1 reactie

  1. Te gek! zowel het recept als de foto's.. Juist hartstikke gaaf.. zo ben jij! Ik vind ze Puur en vol Leven!

Geef een antwoord