Bloemkool-Venkel Broodjes

Iets waar ik minder op zat te springen tijdens het maken van het kookboek, was de fotoshoot van mezelf. Ik ben daar nu niet echt goed in. Niks ontspannen, vooral krampachtig en hysterisch. 

We waren bij een meer dan gastvrij koppel in de moestuin. Deze mensen vonden het wel speciaal. Er is natuurlijk niet dagelijks een fotoshoot gaande tussen je boerenkool. Ik kreeg publiek waardoor ik natuurlijk een stuk relaxter werd (niet). 

Uitgegleden, water in mijn laarsjes gegoten, veel te energiek op een wortel gebeten, door een wesp achterna gezeten (in oktober) en ga zo maar door. Toch zaten er tussen de 80 geschoten foto’s wel een stuk of 5 goed gelukte exemplaren. Mooi, hebben we dat ook weer gehad. 

Deze foto’s hieronder zijn het niet geworden zoals je zult begrijpen. Maar goed, ik kan dan ook niet zeggen dat m’n zus een topmodel is en dat ik van haar de kneepjes van het vak heb geleerd. 😉


Kokkerellen daarentegen, gaat me steeds beter af. Deze hartige broodjes, waar je nu qua combinatie vast niet 1,2,3 opgekomen zou zijn, zijn heerlijk en hebben naast een lik roomboter niet veel meer nodig. Maar dat kan en mag natuurlijk altijd. Daarnaast zijn ze zeer voedzaam. 2 stuks en een flinke kom soep (ook bloemkool in ons geval) en je kunt weer een paar uur vooruit. 

SONY DSC

Ingrediënten (5 broodjes):

180 gr bloemkool (zeer fijn gemalen of geraspt)
90 gr venkel (zeer fijn gemalen of geraspt)
3 el amandelmeel
2 el kokosmeel
2 (bio) eieren
¼ tl Keltisch zeezout

Broodjes topping:

½ tl maanzaad
1 el sezamzaad
1 el zonnebloempitten
½ tl uipoeder
mespuntje Keltisch zeezout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de zeer fijn gemalen bloemkool en venkel samen met de eieren, kokosmeel, amandelmeel en het zout.

Doe alle ingrediënten voor de topping samen in een bakje of kommetje en meng goed door elkaar.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak 5 gelijke hoopjes ‘deeg’. Druk deze iets plat en strooi er de topping overheen. Druk de topping voorzichtig een beetje aan.

Bak de broodjes in zo’n 15 tot 20 minuutjes goudbruin. Draai de oven uit. Leg ze op een ovenrekje en zet ze nog zo’n 3 tot 5 minuutjes terug in de oven. Laat ze daarna op het ovenrekje afkoelen.

Geniet, Mandy
LV – GV – KA – SV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

1 reactie

  1. Te gek! zowel het recept als de foto's.. Juist hartstikke gaaf.. zo ben jij! Ik vind ze Puur en vol Leven!

Geef een reactie