Blote billetjes in het gras

Blote billetjes in het gras. Alleen vanwege de gezellige naam zou je dit gerecht al eens maken toch? Deze snijbonenstamppot is een typisch Brabants gerecht. Snijbonen, witte bonen en aardappelen. Maar ho, zo gaan we dat natuurlijk niet maken. Ik heb er een Mandy-draai aan gegeven, en dat pakte super goed uit! Ik heb de aardappelen door bloemkool vervangen en de witte bonen door kikkererwten. Ik bracht alles op smaak met Indiaase Garam Masala kruiden. Toen was er van het Brabantse weinig meer terug te vinden. Ik bakte er rundersaucijzen bij, en lepelde er wat jus overheen. Heerlijk!

Ingrediënten voor 2 porties:

200 gr snijbonen
150 gr kikkererwten
400 gr bloemkool roosjes
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 tl Garam Masala kruiden
zwarte peper en Himalaya zout

Bereiding:

Kook de bloemkool roosjes (eventueel in wat bouillon) gaar. Giet af en kook nog even droog (zoals je dat met een kruimige aardappel zou doen). Pureer de roosjes met een staafmixer. Zet opzij.

Kook de snijbonen zo’n 12 minuutjes in water met zout. Giet af, zet opzij.

Snipper de sjalot en de knoflook fijn, en fruit deze kort aan in een braadpan. Schep hier de bloemkool puree bij met de Garam Masala kruiden, en meng goed. Nu mogen de snijbonen en kikkererwten erbij. Schep voorzichtig door elkaar, en laat goed warm worden. Proef, en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Verdeel over 2 borden en serveer er eventueel een stukje vis of vlees naar keuze bij.

Geniet, Mandy
SV – LV – GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

1 reactie

  1. Erg lekker recept. Ik ben echter geen fan van kikkererwten en heb het met witte bonen gemaakt. Het stond in een handomdraai op tafel (voor het gemak heb ik die bloemkoolrijst van de Appie gehaald 🙂 )

Geef een reactie