Blote billetjes in het gras

Blote billetjes in het gras. Alleen vanwege de gezellige naam zou je dit gerecht al eens maken toch? Deze snijbonenstamppot is een typisch Brabants gerecht. Snijbonen, witte bonen en aardappelen. Maar ho, zo gaan we dat natuurlijk niet maken. Ik heb er een Mandy-draai aan gegeven, en dat pakte super goed uit! Ik heb de aardappelen door bloemkool vervangen en de witte bonen door kikkererwten. Ik bracht alles op smaak met Indiaase Garam Masala kruiden. Toen was er van het Brabantse weinig meer terug te vinden. Ik bakte er rundersaucijzen bij, en lepelde er wat jus overheen. Heerlijk!

Ingrediënten voor 2 porties:

200 gr snijbonen
150 gr kikkererwten
400 gr bloemkool roosjes
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 tl Garam Masala kruiden
zwarte peper en Himalaya zout

Bereiding:

Kook de bloemkool roosjes (eventueel in wat bouillon) gaar. Giet af en kook nog even droog (zoals je dat met een kruimige aardappel zou doen). Pureer de roosjes met een staafmixer. Zet opzij.

Kook de snijbonen zo’n 12 minuutjes in water met zout. Giet af, zet opzij.

Snipper de sjalot en de knoflook fijn, en fruit deze kort aan in een braadpan. Schep hier de bloemkool puree bij met de Garam Masala kruiden, en meng goed. Nu mogen de snijbonen en kikkererwten erbij. Schep voorzichtig door elkaar, en laat goed warm worden. Proef, en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Verdeel over 2 borden en serveer er eventueel een stukje vis of vlees naar keuze bij.

Geniet, Mandy
SV – LV – GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

1 reactie

  1. Erg lekker recept. Ik ben echter geen fan van kikkererwten en heb het met witte bonen gemaakt. Het stond in een handomdraai op tafel (voor het gemak heb ik die bloemkoolrijst van de Appie gehaald 🙂 )

Geef een antwoord