Carpaccio met Granaatappel en Mandarijndressing

Carpaccio is in Nederland 1 van de meest gegeten voorgerechten in de restaurants. Ik denk dat jullie het dan ook wel leuk en lekker vinden om het thuis eens op het (kerst)menu te zetten. Eenvoudig ook. Dat vinden we tijdens de drukke feestdagen ook prettig.

De dressing kun je eventueel al een dag of twee van tevoren maken, en afgesloten in de koelkast bewaren. Verder is het een kwestie van ‘leuk’ op een bord leggen. Weer een zorg minder.

Dit lichte carpaccio recept is een tikkeltje anders dan de standaard. Extra verrassend en feestelijk. Het fruit en de zoet-zure dressing met pittige ondertoon, zorgen voor een spectaculaire smaaksensatie waar de kerstklokken van gaan luiden!

Ingrediënten voor 2 voorgerechtjes:

100 gr rundercarpaccio
5o gr rucola
2 mandarijnen
2 el mandarijnensap
2 el granaatappelpitjes
1 el olijfolie
halve el augurkennat
peper en zout
half (of klein) teentje knoflook, geperst
Geraspte Parmezaanse kaas of pecorino (garnering)
Gepelde pistachenootjes(garnering)

Bereiding:

Verdeel de rucola over 2 bordjes. Verdeel hierover de rundercarpaccio.
Maak een dressing van het mandarijnensap, de olijfolie, de uitgeperste knoflook en het augurkennat. Proef, en breng eventueel nog verder op smaak met wat peper en zout. Zet opzij.

Schil de mandarijn en haal voorzichtig de eventuele pitjes uit de partjes.
Verdeel de partjes over de twee bordjes carpaccio. Schenk de dressing ervoor, en garneer met de granaatappelpitjes, pistachenootjes en de (Parmezaanse) of pecorino kaas.

Geniet, Mandy
SV – GV -LV (zonder kaas)

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie