Paddenstoelensoep

Ik probeer tenminste 2 keer per maand naar de biologische markt in de stad te gaan. Het aanbod qua groenten en fruit is hier heel breed en de prijs aantrekkelijk. Er staat op deze markt ook een man met een groot assortiment paddenstoelen. Hij en ik zijn beiden enthousiast over zijn aanbod. Hierdoor ontstaat er vaak een gesprekje en krijg ik wat extra’s ‘om te proberen’.

Ik maak regelmatig met een royale portie gemengde paddenstoelen een (h)eerlijke en snelle soep. De man verkoopt echte Italiaanse eekhoorntjesbrood-bouillonblokjes. We konden op de Italiaanse verpakking niks vinden wat niet binnen het Puur en Lekker Leefprincipe past. Al is mijn Italiaans niet echt om over naar huis te schrijven en volgens mij van de paddenstoelenman ook niet. ūüėČ

Mocht je niet voor een blokje willen gaan kun je als basis ook deze groentebouillon maken.

Lekker, snel, simpel en voedend. Paddenstoelen bevatten veel mineralen, vitamine B en vezels. Zit je niet helemaal lekker in je vel? Dit soepje versterkt je immuunsysteem. Hierdoor kan je lichaam het gevecht met de ziektekiemen beter aan. 

paddestoelensoep

Ingredi√ęnten:

250 gram gemengde, eetbare paddenstoelen
1 liter bouillon
1 sjalot (gesnipperd)
(gras) roomboter
verse peterselie
zwarte peper

Bereiding:

Fruit de sjalot in de roomboter in een pan met dikke bodem. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Doe de champignons erbij en kook deze nog even mee. Garneer met verse peper en peterselie.

Geniet, Mandy 
GV – LV – SV – KAPrint Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

3 reacties

  1. Klinkt lekker dit. Maar voor hoeveel personen is dit? Ik ga het strakjes maken en dan invriezen. Dat kan toch wel gewoon?

  2. Wij eten hier met 2-en een royale kop van. Vaak blijft er dan nog wel 1 kopje over voor de volgende dag bij de lunch. Invriezen kan prima.

  3. Oooooh, deze ga ik ook een keer proberen! Bedankt voor het delen! :)) Liefs, Rutha

Geef een antwoord