Paddenstoelensoep

Ik probeer tenminste 2 keer per maand naar de biologische markt in de stad te gaan. Het aanbod qua groenten en fruit is hier heel breed en de prijs aantrekkelijk. Er staat op deze markt ook een man met een groot assortiment paddenstoelen. Hij en ik zijn beiden enthousiast over zijn aanbod. Hierdoor ontstaat er vaak een gesprekje en krijg ik wat extra’s ‘om te proberen’.

Ik maak regelmatig met een royale portie gemengde paddenstoelen een (h)eerlijke en snelle soep. De man verkoopt echte Italiaanse eekhoorntjesbrood-bouillonblokjes. We konden op de Italiaanse verpakking niks vinden wat niet binnen het Puur en Lekker Leefprincipe past. Al is mijn Italiaans niet echt om over naar huis te schrijven en volgens mij van de paddenstoelenman ook niet. 😉

Mocht je niet voor een blokje willen gaan kun je als basis ook deze groentebouillon maken.

Lekker, snel, simpel en voedend. Paddenstoelen bevatten veel mineralen, vitamine B en vezels. Zit je niet helemaal lekker in je vel? Dit soepje versterkt je immuunsysteem. Hierdoor kan je lichaam het gevecht met de ziektekiemen beter aan. 

paddestoelensoep

Ingrediënten:

250 gram gemengde, eetbare paddenstoelen
1 liter bouillon
1 sjalot (gesnipperd)
(gras) roomboter
verse peterselie
zwarte peper

Bereiding:

Fruit de sjalot in de roomboter in een pan met dikke bodem. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Doe de champignons erbij en kook deze nog even mee. Garneer met verse peper en peterselie.

Geniet, Mandy 
GV – LV – SV – KAPrint Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

3 reacties

  1. Klinkt lekker dit. Maar voor hoeveel personen is dit? Ik ga het strakjes maken en dan invriezen. Dat kan toch wel gewoon?

    1. Wij eten hier met 2-en een royale kop van. Vaak blijft er dan nog wel 1 kopje over voor de volgende dag bij de lunch. Invriezen kan prima.

  2. Oooooh, deze ga ik ook een keer proberen! Bedankt voor het delen! :)) Liefs, Rutha

Geef een reactie