Schotse Eitjes al a Mandy

Schotse eitjes…die wilde ik al heel lang eens maken. Het leek me gedoe. Dat was het ook. Ze kwamen dan ook niet zo knap uit de bus als dat ik had gehoopt. Mijn eitjes hadden NET iets tekort gekookt, dat heb ik aangepast in het recept. Dat recept wil ik toch graag met jullie delen. Het was namelijk wel onnut lekker. Deze variant is heerlijk voedzaam en koolhydraatarm.

Het lijkt me ook leuk om eens te doen met kwarteleitjes. Dus als jij die onderneming aangaat, zie ik graag foto’s tegemoet op mijn Facebook.

Het is je misschien opgevallen dat ik aan jullie wensen probeer te voldoen. Ik krijg wekelijks massa’s mail, wat ik heel leuk vind, met de vraag of het allemaal wat simpeler en koolhydraatarmer kan. Ik doe m’n best. 😉

Voor 2 porties:

150 gr gehakt naar keuze
3 eieren (L)
2 plakjes rauwe ham
2 tl groene pesto
2 el geraspte kaas naar keuze (optioneel)
2 tl verse of droge bieslook
1 el kokosmeel

Bak de twee plakjes ham in een droge koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier, en knip of snijd in kleine stukjes.

Kook 2 eieren voor 6 minuutjes en laat ze schrikken onder koud stromend water.

Meng tijdens het koken van de eieren het gehakt met de pesto, kaas, bieslook, het overgebleven ei, de stukjes ham en het kokosmeel.

Deel het gehaktmengsel door tweeën. Smeer twee stukjes bakpapier in met wat (kokos)olie. Leg op 1 stukje bakpapier beide stukken gehakt. Leg het andere bakpapier erop, en rol er met een deegroller over.

Leg op iedere plak gehakt een gekookt ei, en vouw voorzichtig het gehakt eromheen. Draai er rustig een bal van.

Bak de gevulde gehaktballen mooi goudbruin in een koekenpan met wat roomboter. Maak er een heerlijke salade bij en klaar is je maaltijd! Ook koud lekker als meeneem lunch.

 

Geniet, Mandy
SV, GV, KA

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord