We hebben hier een nieuw favoriet ontbijtje. Het is een chocolade lava cakeje in een mok. Slechts 4 ingrediënten, voor een paar minuten in de oven en voila! Ook al gebruik ik geen meelsoort, wordt de buitenrand tijdens het bakproces toch ‘cake-ig’. Het hart blijft heerlijk zacht. De combinatie van chocolade met frambozen geeft het een frisse ondertoon. Echt een aanrader! Gebruik fruit uit de vriezer, dit komt de textuur ten goede.
Maar zoals ik in de titel al schreef, hebben we leuk nieuws! Voor wie me niet volgt op Instagram, want dan weet je het inmiddels wel ;-). Medio februari komt Soof bij ons wonen. Een hele mooie Maine Coon poes. Daarnaast hebben we nog een hondje, Diesel. Zij is onze oude knuffelaar van inmiddels 14 jaar. Ze heeft al eens eerder het huis met een kater gedeeld, maar die is op 3-jarige leeftijd overleden door acuut nierfalen. Ik was super verdrietig, maar eigenlijk was het best wel een kwal. Hij ging constant de discussie aan. Zowel met Diesel als met de husband. Hij en ik konden het samen dan nog het beste vinden.
Noppes (want zo heette hij), was een zwarte straatkater. Ik heb me laten vertellen dat een Maine Coon van nature zachtaardiger is. Ze groeit op met een heleboel katten en drie grote honden. Ze is dus wel wat gewend. Daarnaast is ze echt super cute! Ik hoop dan ook dat Soof en Diesel snel vrienden worden. Ik ga steeds bij haar op visite, en ook dat wordt steeds leuker. We spelen en knuffelen en ze slaapt bij me op schoot. Ohjoh! TE lief. Ik kan er nu al een boek over schrijven.
Maar genoeg over Soof en terug naar het warme ontbijtje. Tijdens dit ontbijtje kan het voelen alsof je zondigt, zo lekker. Maar het is gewoon super gezond! Het is ook lekker als tussendoortje of als dessert om je visite eens mee te verwennen.
Ingrediënten voor 1 portie:
1 hele rijpe banaan (niet te groot)
1 bio ei (medium)
2 el cacao poeder
30 gr bevroren frambozen
Bereiding:
Vet een ovenbestendige mok (of bakje) licht in met kokosolie. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de banaan samen met het ei en de cacaopoeder in de keukenmachine, en draai er een mooie egale mousse van. Met de staafmixer kan dit ook.
Schep hier voorzichtig de frambozen doorheen en schenk dit in de mok. Optioneel: De zoetekauw kan er nog wat extra stukjes chocolade en wat kokosbloesem suiker over strooien voordat het de oven ingaat. Wij vonden het door de banaan al zoet genoeg. Ik heb het direct uit de oven bestrooid met lucuma poeder.
Zet dit voor zo’n 10 tot 12 minuutjes in de oven. Dat is bij iedere oven anders, en afhankelijk van hoe jij het cakeje het lekkerst vindt.
Geniet, Mandy
LV – GV – SV