Vis Wokshotel met Zeekraal

Wokken, wie is er niet dol op. Op drukke momenten vind ik niets fijner dan een eenpansgerecht. 
In dit recept kies ik voor vis.
Iedereen die mij een beetje kent weet ik dat ik groenten ‘hoog heb staan’.
Groenten moet dominant zijn op je bordje (in mijn wereld). Zeekraal toevoegen maakt het helemaal fan-tas-tisch! Al is het seizoen eigenlijk wel een beetje voorbij.

Deze zilte zeegroenten zit boordevol vitamines en mineralen zoals: vitamine B, magnesium, kalium en onmisbare jodium. Verder is alleen kort afspoelen voldoende voor gebruik en het is ook nog eens superlekker! (vind ik) 🙂

Door de venkel, de gember en de kurkuma wordt het een lekker verwarmend gerecht wat goed bij de herfst past. Dit geeft energie, houdt de stofwisseling hoog en zorgt ervoor dat je lekker warm blijft.  

visschotel

Ingrediënten voor 4 personen:

200 gr grote garnalen
200 gr kabeljauw
1 stronk broccoli
1 venkel
½ komkommer
125 gr taugé
100 gr zeekraal
1 sjalotje
stukje verse gember (uitgeperst)
1 grote teen knoflook (in plakjes)
450 gr (bio) spinazie
kokosolie
Keltisch zeezout
uipoeder, koriander, paprikapoeder, kurkuma, peper

Dressing:

3 el extra vierge  olijfolie
1 el grove mosterd
paar druppels stevia (naar smaak)
water (om te verdunnen)
zwarte peper

Bereiding:

Snijd alle groenten (die dat nodig hebben) fijn, ook de stengels van de broccoli.

Spoel de zeekraal kort, met koud stromend water af en zet opzij.

Zet een wok op het vuur met wat kokosolie. Bak de sjalot glazig. Voeg de broccoli, venkel en komkommer toe. Pers het stukje gember met de knoflookpers uit boven de wok.

Kruid de vis en voeg nog wat extra kruiden toe aan de groenten in de wok. Gebruik geen zout op de groenten omdat de zeekraal al zilt van smaak is.

Voeg nu de vis toe en bak deze mee tot de garnalen roze zijn. Doe er als laatste de taugé, zeekraal, spinazie en knoflook bij en bak deze nog kort mee.

Verdeel over 4 borden en voorzie ieder bord van een eetlepel dressing.

Geniet, Mandy
KA – GV – SV -LV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken.Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven.Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'.Wees welkom.

Geef een reactie