Vis Wokshotel met Zeekraal

Wokken, wie is er niet dol op. Op drukke momenten vind ik niets fijner dan een eenpansgerecht. 
In dit recept kies ik voor vis.
Iedereen die mij een beetje kent weet ik dat ik groenten ‘hoog heb staan’.
Groenten moet dominant zijn op je bordje (in mijn wereld). Zeekraal toevoegen maakt het helemaal fan-tas-tisch! Al is het seizoen eigenlijk wel een beetje voorbij.

Deze zilte zeegroenten zit boordevol vitamines en mineralen zoals: vitamine B, magnesium, kalium en onmisbare jodium. Verder is alleen kort afspoelen voldoende voor gebruik en het is ook nog eens superlekker! (vind ik) 🙂

Door de venkel, de gember en de kurkuma wordt het een lekker verwarmend gerecht wat goed bij de herfst past. Dit geeft energie, houdt de stofwisseling hoog en zorgt ervoor dat je lekker warm blijft.  

visschotel

Ingrediënten voor 4 personen:

200 gr grote garnalen
200 gr kabeljauw
1 stronk broccoli
1 venkel
½ komkommer
125 gr taugé
100 gr zeekraal
1 sjalotje
stukje verse gember (uitgeperst)
1 grote teen knoflook (in plakjes)
450 gr (bio) spinazie
kokosolie
Keltisch zeezout
uipoeder, koriander, paprikapoeder, kurkuma, peper

Dressing:

3 el extra vierge  olijfolie
1 el grove mosterd
paar druppels stevia (naar smaak)
water (om te verdunnen)
zwarte peper

Bereiding:

Snijd alle groenten (die dat nodig hebben) fijn, ook de stengels van de broccoli.

Spoel de zeekraal kort, met koud stromend water af en zet opzij.

Zet een wok op het vuur met wat kokosolie. Bak de sjalot glazig. Voeg de broccoli, venkel en komkommer toe. Pers het stukje gember met de knoflookpers uit boven de wok.

Kruid de vis en voeg nog wat extra kruiden toe aan de groenten in de wok. Gebruik geen zout op de groenten omdat de zeekraal al zilt van smaak is.

Voeg nu de vis toe en bak deze mee tot de garnalen roze zijn. Doe er als laatste de taugé, zeekraal, spinazie en knoflook bij en bak deze nog kort mee.

Verdeel over 4 borden en voorzie ieder bord van een eetlepel dressing.

Geniet, Mandy
KA – GV – SV -LV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie