Zoete Oerkoeken

Soms heb je behoefte aan een 10-uurtje…of een 3-uurtje. Een tussendoortje. En soms is een stuk fruit of wat rauwkost, net even niet waar je trek in hebt. Om dan niet te verzanden in de voorverpakte sultana-achtige jongens, kun je deze heerlijke glutenvrije Oerkoeken eens bakken. Ons testpanel was meer dan enthousiast. Hier maak je zelfs de kids blij mee!

Zoete Oerkoeken

Ingrediënten:

175 gr zonnebloempitten
45 gr kokosrasp, ongezoet
35 gr sesamzaad
40 gr rozijnen, fijngehakt
40 gr ongezwavelde abrikozen, fijngehakt
halve tl Himalaya zout
1 tl kaneelpoeder
¼ tl vanillepoeder (of extract)
2 el kokosolie
50 ml rijst- (vegan) of dadelstroop

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de zonnebloempitten met de kokosrasp, sesamzaad, de gehakte droge vruchten, het zout, nootmuskaat en kaneelpoeder in een kom en meng goed door elkaar.

Smelt de kokosolie op zeer laag vuur en roer de stroop erdoor.

Meng dit zo vlug mogelijk (i.v.m. plakkerigheid), door de pitten-, vruchtenmix. Verdeel het over de bakplaat en strijk glad met een ingevette (siliconen spatel).

Bak de koek zo’n 15 minuutjes. Laat deze goed afkoelen op de bakplaat en breek dan in (oer) stukken.

Zo’n week houdbaar op kamertemperatuur in een afgesloten pot.

Geniet, Mandy
GV – LV 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie