Zoete Oerkoeken

Soms heb je behoefte aan een 10-uurtje…of een 3-uurtje. Een tussendoortje. En soms is een stuk fruit of wat rauwkost, net even niet waar je trek in hebt. Om dan niet te verzanden in de voorverpakte sultana-achtige jongens, kun je deze heerlijke glutenvrije Oerkoeken eens bakken. Ons testpanel was meer dan enthousiast. Hier maak je zelfs de kids blij mee!

Zoete Oerkoeken

Ingrediënten:

175 gr zonnebloempitten
45 gr kokosrasp, ongezoet
35 gr sesamzaad
40 gr rozijnen, fijngehakt
40 gr ongezwavelde abrikozen, fijngehakt
halve tl Himalaya zout
1 tl kaneelpoeder
¼ tl vanillepoeder (of extract)
2 el kokosolie
50 ml rijst- (vegan) of dadelstroop

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de zonnebloempitten met de kokosrasp, sesamzaad, de gehakte droge vruchten, het zout, nootmuskaat en kaneelpoeder in een kom en meng goed door elkaar.

Smelt de kokosolie op zeer laag vuur en roer de stroop erdoor.

Meng dit zo vlug mogelijk (i.v.m. plakkerigheid), door de pitten-, vruchtenmix. Verdeel het over de bakplaat en strijk glad met een ingevette (siliconen spatel).

Bak de koek zo’n 15 minuutjes. Laat deze goed afkoelen op de bakplaat en breek dan in (oer) stukken.

Zo’n week houdbaar op kamertemperatuur in een afgesloten pot.

Geniet, Mandy
GV – LV 

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.