Ontbijttaart met Peer en Havermout

Nog 1 nachtje slapen en dan is het zover…Kerstmis! Ik wil van deze feestelijke gelegenheid gebruik maken om jullie lieve lezers, allemaal te bedanken voor jullie enthousiaste, lieve en openhartige mails en berichtjes (ook op Facebook). Ik ben dit blog zelf uit enthousiasme (en zonder verwachting) over pure voeding begonnen en ik vind het dan ook meer dan fan-tas-tisch dat het door jullie zo goed ontvangen wordt. Dat is de kers op mijn (suikervrije) taart!

Ik wens jullie allemaal prachtige feestdagen toe en een gezond en (h)eerlijk 2014!
In 2014 kunnen jullie weer veel pure en lekkere recepten van mij verwachten. Daarnaast heb ik (natuurlijk) allemaal ‘wilde’ plannen, maar die houd ik nog even voor me. Ik heb er zin in. 🙂

 
Tot volgend jaar! Ontbijttaart2

Ontbijttaart
 
Ingrediënten voor 4 porties:

4 flinke el havermout (eventueel glutenvrije variant)
2 el koekkruiden
½ tl Keltisch zeezout
2 el blauwe rozijnen
2 el kokosrasp
1 geraspte stevige peer
1 rijpe banaan
3 eieren
1 tl vanille extract
1 el ahorn siroop (optioneel)
roomboter (kokosolie voor een lactosevrij taartje)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet een ovenschaal in met kokosolie of (gras) roomboter.

Schep alle droge ingrediënten (ook de rozijnen) door elkaar.

Mix met de staafmixer, de eieren, banaan, vanille en ahornsiroop.
Schep de natte ingrediënten goed door de droge. Schep er los degeraspte peer doorheen.

Giet dit mengsel in de ovenschaal en zet deze taart voor ongeveereen half uurtje in de oven.
Serveer met een klontje kokos- of roomboter.* Variant: 1 appel in kleine stukjes (ipv de peer), 2 el. gojibessen (ipv de rozijnen) en een handje gebroken pecannoten (ipv kokosrasp). 

Geniet, Mandy
GV – SV – LV
Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.