Eiersalade met Rivierkreeftjes en Bacon

Ik ben al jaaaaren lid van de magazines Flow & Happinez. Ben je even wat minder blij, en valt 1 van deze tijdschriften op je mat dan zorgt dat (bij mij in ieder geval), voor instant blijheid. Deze maand gaat Flow in op ons woord: gezelligheid. Dat er in andere talen wel een soortgelijk woord voor is, maar dat dit nooit de volledige lading dekt.

Er staat in: Nederlanders zijn de meesters van het schemeruur: ze steken lichtjes aan, en schenken een drankje in. Het is een druk volkje , dus als ze zich ontspannen, willen ze er het beste van maken. Ik denk ook oprecht dat dit zo is.

Het enige ‘nadeel’ is, dat het woord ‘lekker’ nauw verwant is aan gezelligheid. Bij knusheid hoort hier in Nederland dus eten. Jarig? Koek of taart bij de koffie, hartig hapjes en een wijntje. Beschuit met muisjes bij een geboorte. Bitterballen en bier tijdens een voetbalwedstrijd op TV. Bij voorkeur  met een lullig Hollands vlaggetje erin, en wat mosterd erbij. Na het stappen in de nacht afsluiten met gebakken eieren of friet, wie kent het niet?

Zo ook tijdens de jaarlijkse feestdagen van Pasen tot oudejaarsavond. Gezellig samenzijn, en dus ook lekker eten. Ontbijten, lunchen, brunchen, dineren, borrelen en op naar tweede kerstdag. 😉

De dagen er omheen (ervoor en erna) probeer ik qua ‘gezelligheid’ wat rustiger aan te doen. Samenzijn is fijn, en eten…tsja ik hou d’r van! Maar van kerstkilo’s houd ik dan weer niet. Wij houden het zoveel mogelijk puur en onbewerkt, met hier en daar een uitschieter. Maar hoe je het ook wend of keert, homemade food blijft toch echt het lekkerst EN de beste keuze.

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze overheerlijke eiersalade. Dit staat van ontbijt tot borrel leuk op tafel.

Eiersalade? Niks aparts. Maar deze wel! Een extra feestelijke variant. Je verzint het niet snel, vis, ei EN vlees combineren. Maar dit is echt een top-combi!

Ingrediënten:

3 grote (bio) eieren, hard gekookt
100 gr rivierkreeftjes
100 gr bacon (of rauwe ham)
1 el suikervrije mayonaise
1 el suikervrije ketchup
1 el gedroogde bieslook
1 el verse peterselie
zwarte peper en zout

Bereiding:

Bak de bacon of ham in een droge koekenpan. Leg op keukenpapier. Knip of snijd er fijne stukjes van. Zet opzij.

Pel de gekookte eieren en prak deze met een vork goed fijn. Schep hier de mayonaise, ketchup, bieslook en rivierkreeftjes doorheen.
Proef, en breng op smaak met peper en ietwat zout (de bacon komt er namelijk nog bij, en deze is ook zout).

Garneer vlak voor het serveren royaal met gebakken stukjes bacon (of ham) en peterselie.

In een afgesloten bak in de koelkast, een dag of drie te bewaren.

Serveer er Bont Brood of Toffe Toastjes bij.

Geniet, en heb het gezellig!

Mandy
SV – GV – LV- KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord