Gevulde Paaseitjes

De winkels liggen al weken vol, met suikerhoudende Paasverleidingen. Om deze verleidingen te weerstaan, kun je ervoor zorgen dat er thuis wat lekkers (en gezonders) op je ligt te wachten. Maak zelf Paaseitjes! Naast dat het heel leuk en meditatief is om zelf gevulde eitjes te maken, is het uiteraard ook een betere traktatie. Er zit nog steeds wel wat suiker in, want ik gebruikte pure chocolade. Hoe puurder de chocolade hoe minder suiker erin zit trouwens. Je kunt ook suikervrije chocolade gebruiken. Ik vulde de eitjes enkel met natuurlijke suikers. Met dadels om precies te zijn. Omdat ik wat zout toevoeg, wordt de vulling ‘karamellig’. Ik liet de workshopbezoekers weer keuren. En zelfs diegenen die nog niet zo heel puur en lekker leefden, waren mega-enthousiast! Mijn moedertje vroeg me zelfs of ik ze voor Pasen nog eens wilde maken. Klinkt goed toch? 

Ingrediënten (36 Paaseitjes):

200 gr pure chocolade (72% cacao of meer) voor de bodem
300 gr pure chocolade voor af te vullen
16 verse medjoul dadels
3 tl water
1/4e tl Himalaya zout

Bereiding:

Smelt de 200 gram chocolade au-bain-marie. Schenk deze in kleine siliconenvormpjes en beweeg ze rond. Ze komt er aan de onder- en zijkant chocolade te zitten. Zet de vormpjes in de vriezer. Doe ondertussen de dadels met het water en het zout in een goed blender of keukenmachine en draai er een dikke pasta van. Schep in ieder vormpje een beetje dadelpasta, en houd de randen vrij. Ik weeg de vulling altijd af en deel dit door 36. Zo zit er in iedere bonbon/Paasei evenveel vulling.

Smelt nu de andere 300 gram chocolade, en schenk dit over de vulling tot de vormpjes (ik had ei- en bloemvormpjes) mooi vol zitten. Zet ze weer in de vriezer. Wanneer de chocolade hard is, kun je de eitjes voorzichtig uit de vormpjes drukken.

Bewaar ze in de koelkast in een afgesloten pot. Ik maakt er deze worteltaart-snackballetjes bij.

Misschien dat ik een aantal van jullie nog wel ontmoet voor Pasen. Op a.s. zaterdag 15 april van 11:00 tot 16:00 uur, zijn wij voor het allereerst open met onze Bunzlau Castle servies collectie (KLIK).   De rest van jullie  wens ik allemaal alvast hele fijne, zonnige Paasdagen toe en een gezellig samenzijn!

Geniet, Mandy
GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie