Waar je het kunt zien is onder het kleine āsteeltjeā bovenop de avocado. Wanneer je dit steeltje verwijderd en er een helder kuiltjeĀ overblijft (lichtgroen) dan is de avocado ook mooi rijp.
Kies altijd voor de avocado met de donkere schil.Ā
Er gaat dus nogal wat professioneel speurwerk aan vooraf. š
IngrediĆ«nten voor 2 porties:Ā
1 rijpe avocado
100 gr. Noordzee garnaaltjes (duurzame vangst)
1 el mayonaise
Ā½ tl wasabi pasta (bij de goede lokale viswinkel verkrijgbaar)
snuf uipoeder
Ā½ verse limoen (sap)
snuf Keltisch zeezout
draai zwarte peper
sla naar keuze
Bereiding:
Snijd de avocado in de lengte door. Draai de helften tegen elkaars richting in en je hebt twee helften. Haal uit de ene helft de grote pit. Ik tik er met een scherp mes in zodat deze een beetje blijft haken en trek zo voorzichtig de pit eruit.
Schep het vruchtvlees uit de schil in een maatbeker en doe hier de mayonaise, wasabipasta, limoensap en de kruiden bij. Maak er met de staafmixer een mooie egale mousse van.
Schep (bijna) alle garnaaltjes door de avocadomousse. Verdeel deze mousse weer over de 2 helften van de avocado schil.
Leg wat sla op een bordje. Leg hier een gevulde avocado op en garneer deze nog met de overgebleven garnaaltjes en eventueel wat peper. Serveer met een sneetje Bont Brood.
Geniet, Mandy
GV – SV – LV – KA
Oooh ik vind het zo moeilijk om te beoordelen of een advocaat rijp is of niet! š
Lijkt me een lekker recept dit.
Het is ook niet makkelijk. š