ijsbonbons en kokos ‘bliss balls’

Nog net op de valreep…..GELUKKIG NIEUWJAAR. Tsja…het hing er even om of dat 2013 wel een feit zou gaan worden. Maar nu het dan toch het geval is wil ik dit graag vieren met 2 feestelijke traktaties. Van die zoete hapjes die je bij elke feestelijke gelegenheid bij de koffie en thee kunt serveren. En als er even niks te vieren is…kun je de koffie en thee alsnog feestelijk maken met zo’n heerlijk hapje.

Ijsbonbons (vroeger….ik weet niet of ze uberhaupt nog te krijgen zijn) waren en er van die romige chocolaatjes in van die zilverfolie-achtige piepkleine kuipjes. Je had ze in het bruin en in het bruin met witte stip. Volgens mij heette dit hapje: ijsbonbons (als het anders is hoor ik het graag). Toen ik dit experiment proefde moest ik hier meteen aan denken.

Voor circa 15 stuks ijsbonbons (gemaakt in mini muffinvormpjes)

Ijsbonbons

Ingrediënten:

4 el vloeibare kokosolie
50 gr pure chocolade (70% of meer)
50 gr tahine en 50 gr cashewpasta (of 100 gr amandelpasta)
½ vanillepeul (vulling)
1 el koud geslingerde honing (of 1 el kokosnectar)

Bereiding:

Alle ingrediënten bij elkaar in een pannetje doen en op laag vuur een egale vloeibare massa laten worden. Verdelen over 15 vormpjes en in de vriezer zetten (en daar ook bewaren als dat nodig mocht zijn).

TIP: Schep er wat gedroogde moerbei- en/of gojibesjes, rozijnenstukjes en/of gehakte nootjes doorheen. Heerlijke (wat zoete) knapperige bite!

Voor circa 15-20 stuks bliss balls van  zo’n 3 cm doorsnee.

Ingrediënten:

100 gr notenmuesli
15 (Medjool) dadels zonder pit
2 tl (rauwe) cacao
1 el (witte) amandelpasta
kokosrasp

Bereiding:

Dadels fijn snijden en samen met de notenmuesli, cacao en amandelpasta met de staafmixer mixen tot er een stevige massa ontstaat.

Vorm er balletjes van. Rol ze door de kokos. Laat de balletjes opstijven in de koelkast en bewaar ze hier ook.

Dat 2013 maar vol mag zitten met feestelijkheden!

Geniet, Mandy
GV – SV – LV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie