Gevulde dadels (aperitiefhapje)

Een aperitiefhapje is een klein gerechtje dat v贸贸r de eigenlijke maaltijd genuttigd wordt, meestal samen met een aperitiefdrankje. De bedoeling is om de zin in de eigenlijke maaltijd op te wekken. Een aperitiefhapje kan warm of koud geserveerd worden. Bron: Wikipedia聽

Nu is het ook maar gewoon het beestje een naam geven. 馃檪 Als bonbon of koek vervanger misstaat dit heerlijke honingzoete hapje ook zeer zeker niet.

Dadels bevatten veel vezels, kalium, calcium, fosfor, magnesium en ijzer.

Daarnaast zijn ze een bron van vitamine A. Dit is een antioxidant die het lichaam beschermt tegen (toxische) invloeden van buitenaf.

Deze voedingswaarden gelden uiteraard voor gedroogde, onbewerkte (biologische) dadels. Kies nooit voor gesuikerd fruit (geconfijt). Die bevatten heel veel geraffineerde suiker.

Laatst zei iemand: ‘ik laat het gesuikerde fruit wel weken in water, dan spoel ik het er wel af’. Niks is minder waar. Er blijven altijd geraffineerde suikers aanwezig.

Als je kan kiezen, ga dan voor de lekkere medjool (of medjoul) dadels. Deze zijn het beste van kwaliteit en het grootst van formaat van alle dadelsoorten. 馃檪

Ingredi毛nten:

50 gr rauwe cashewnoten
1 el vers citroensap
1 el kokosolie, gesmolten
2 gedroogde vijgen (in stukjes)
录 tl Keltisch zeezout
陆 el (acacia) honing, licht verwarmd (optioneel)
amandelschaafsel ter garnering
10 Medjool dadels, pit eruit halen

Bereiding :

Plaats de cashewnoten in een kom met water op kamertemperatuur en laat ze weken gedurende 6 uur of een nachtje. Spoel voor gebruik de cashewnoten goed af.

Plaats de cashewnoten met het citroensap, kokosolie, vijgen en zeezout in een keukenmachine en mix er een mooie pasta van. Voeg eventueel nog zeezout naar smaak toe.

Doe een flinke lepel van de cashewmousse binnenin elke dadel. Garneer met het amandelschaafsel en besprenkel elke dadel vlak voor het opdienen met een beetje (licht verwarmde) honing.

Serveer op leuke lepels.

Geniet, Mandy
LV – GV聽

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie