Kabouter Broodjes (10)

Zo bakken kabouters broodjes….denk ik. Zonder meel maar met noten, zaden en pitten. Wat denk jij?
Het is in ieder geval echt eens wat anders..qua smaak en bite. Het testpanel was aangenaam verrast. 

Voorheen deed ik ander werk. Ik mocht kinderen en jongeren begeleiden, met autisme verwante stoornissen en (licht) verstandelijke beperkingen. Zo ging ik af en toe eens wandelen in de duinen met een jongetje wat wel wat beweging kon gebruiken. Hij vond daar dan ook he-le-maal niks aan. Behalve…als de smurfen (ook kabouters, maar dan blauwe…toch?) er ook waren. 

Ik had er een flink aantal in m’n jaszak gestopt en liet er onderweg zo af en toe eentje vallen. Zo werd onze smurfenzoektocht heel succesvol en gezellig, en huppelde we met een zak vol smurfen de duinen weer uit. Wat je hieraan hebt, aan deze informatie? Weinig, maar ik vond het mooi aansluiten bij deze broodjes. 

DSC00255


Ingrediënten:

50 gr. ongebrande pecannoten
80 gr. ongebrande cashewnoten
100 gr zonnebloempitten
100 gr pompoenpitten
25 gr. gebroken lijnzaad
100 gr (bio) appel
100 gr verse venkel
1 tl verse tijm
60 gr geraspte pecorino (optioneel)
2 eieren
2 el kokosolie, gesmolten

Bereiding:

Vet 10 siliconen muffinvormpjes in met kokosolie en verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai er een pasta van. Verdeel de pasta over de 10 vormpjes en vorm de bovenkant met de hand of de achterkant van een lepel. Decoreer eventueel met een dun appelschijfje en een pecannootje.

Zet ze voor zo’n 25 minuutjes in de oven tot ze bruin maar niet verbrand zijn.

Laat ze even afkoelen. Lekker als ontbijt met (geiten)yoghurt en seizoensfruit of beleg ze met geitenkaas, appel en wat honing. Het is een zeer voedzaam broodje. Invriezen kan.

Geniet, Mandy
GV – SV 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

5 reacties

  1. Kan je de verse venkel vervangen door worteltjes of knolselderij ?

  2. Kan je de venkel vervangen door worteltjes of knolselder. Of bij kruiden met anijs ?

  3. Zeker Claire, lijkt me heerlijk zelfs! 🙂

  4. Broodjes staan in de oven, ik ben benieuwd !!

  5. Broodjes staan in de oven. Ik ben benieuwd !!

Geef een antwoord