Worteltaart snackballetjes (20)

Worteltjes zijn heeeeel goed voor je ogen. Hoe ik dat weet? Ooit een konijn met een brilletje op gezien? Ooooh, soms vallen de leuke grapjes zo uit m’n mouw. Vandaag niet. 😉 

Toch zit er waarheid in het mopje. Wortelen bevatten veel bèta-caroteen. Een krachtige anti-oxidant die het functioneren van ons lichaam helpt, door de strijd met lichaamsvreemde stoffen aan te gaan. 

Bèta-caroteen en andere anti-oxidanten kunnen door hun beschermende werking achteruitgang van cellen en weefsels tegengaan. Dus ook die van onze ogen. 

Een halve wortel per dag is al voldoende. Met deze portie worteltaart snackballetjes,  zit je dus helemaal prima, qua dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. 😉

Afgelopen week toevallig naar Brandpunt gekeken? Daarin zat een item over hoeveel suiker wij (vaak ongemerkt) binnen krijgen en op de wereldranglijst op nummer 3 staan, qua suikerinname. Dat mag dus best wat minder. Terugkijken? (KLIK HIER)

Deze snack is (zoals jullie van me gewend zijn) vrij van geraffineerde suikers. Toch zijn ze heerlijk zoet door de wortelen en de dadels.

Buiten dat, zijn deze snackballetjes onnut lekker en binnen een handomdraai gemaakt. Het testpanel (lees: de Paasworkshop bezoekers van vorig weekend, waren aangenaam verrast door deze traktatie). 

Hele fijne Paasdagen voor jou en iedereen die je dierbaar is! 

 

SONY DSC

Ingrediënten:

2 wortelen zeer fijn geraspt
6 medjoul dadels
schil van 1 sinaasappel (alleen oranje, het wit eronder is bitter)
130 gr rauw cashewnoten
1 tl vanille-extract
45 gr zeer fijn gemalen lijnzaad
35 gr kokosrasp + extra te rollen
½ tl kaneelpoeder
3 tl kokosolie, vloeibaar
3 tl santen (kokoscrème), vloeibaar
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine en blend totdat alles goed gemengd is.
Draai er met vochtige handen balletjes van en rol deze even door de kokosrasp.
Leg ze op een bord en zet ze voor tenminste 4 uur in de koelkast.
Geniet, Mandy
LV – GV – SV
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

2 reacties

  1. Lekker recept, de worteltaart balletjes . Kan ik de dadels weglaten of vervangen voor iets anders? Ik kan daar niet tegen.

Geef een reactie