Gevulde Puntpaprika met Garnalen

Daar sta ik dan in de supermarkt. Niet nagedacht van tevoren over wat te eten. I know ik leer jullie wat anders, maar soms sta ik ook nog weleens als een kip zonder kop in de winkel. De husband houdt van gevulde puntpaprika en deze bleek in de reclame, mooi! Maar dat gaat eigenlijk altijd hetzelfde in. Gehakt rul bakken, champignons, uitje en (soms) een spekje bakken. In de paprika’s, garneren met geitenkaas (rasp) en hup de oven in.

Ik dacht, kan ik niet eens iets anders verzinnen? Prei is hier in huis zo’n ondergeschoven kindje. Heel gek, want dat vinden we allebei heel lekker. Vis ook. Ik koos voor garnalen. Al weet ik zeker dit gerecht ook heel lekker zal zijn met stukjes gebakken witvis of zalm.

Jullie geven per mail regelmatig aan dat jullie houden van makkelijke, snelle en gezonde recepten. Dit is er weer zo eentje. En er staat ook nog eens een heel knap hapje op tafel. Dit kun je gerust serveren als er vrienden komen eten. Dan is het een mooi voorgerechtje.

 

Ingrediënten voor 2 porties:

2 puntpaprika’s
300 gr prei
200 gr grote garnalen
1 el (geiten) kruiden roomkaas
bouillonpoeder
peper & zout
ongezouten (gras) roomboter

Bereiding:

Verwarm de over voor op 180 graden.
Snij de puntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder lijsten en zaden. Smeer de binnenkanten in met wat roomboter en breng op smaak met peper en zout. Leg ze op de rug in een ovenschaal of op een bakplaat, en bak ze in zo’n 15 minuutjes gaar.

Snijd de prei in fijne ringetjes, en kook deze in zo’n 8 tot 12 minuutjes gaar in wat water met bouillonpoeder. Giet af, en schep er de eetlepel kruiden roomkaas doorheen. Houd dit warm.

Bak de grote garnalen in een braadpan met (kruiden) roomboter en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel nu de prei over de paprika’s en leg hier de gebakken garnalen boven op.
Serveer er eventueel nog een frisse salade bij.

Geniet, Mandy
SV – GV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie