Glutenvrij, hartig brood

Ik droom van een moestuin. Zelf groenten, fruit en kruiden telen. De workshopbezoekers verrassen met al het lekkers uit eigen tuin, hoe geweldig zou dat zijn?

We hebben dan (uiteraard) ook hele gelukkige rondscharrelende kippetjes. Daardoor zijn er altijd teveel eieren met daarbij in ieder seizoen een andere fruitsoort in overvloed. Dan bak ik puur en lekker leven taartjes en muffins voor de mensen die onze koffie- en theetuin bezoeken. (Want ook daar droom ik van). Heb je wanneer je langskomt geen zin in een zoet hapje? Dan staat er natuurlijk ook altijd een lekker broodje af te koelen.

Onze keuken, van waaruit je op de tuin kijkt, ruikt standaard naar vers gebak en de tuin naar kruiden en bloesem. Er ligt een truttig vogelboekje op het aanrecht zodat ik af en toe een (voor mij) nog niet bekende vogelsoort kan opzoeken. Ik draag een fleurige keukenschort en comfy rubberen laarsjes. (Bestaan die?)

Klinkt mega-burgerlijk maar ik zie het helemaal voor me….en word direct gelukkig in het kwadraat.

Ik deel deze droom met de liefde van m’n leven en dat maakt het nog leuker! In de aarde wroeten, eieren rapen en beslag maken is gewoon veel leuker met z’n tweeën. Daarom staat ons huidige mooie huisje te koop. We wagen de sprong en vertrouwen erop dat we op de voor ons beste plek, weer boven komen. 

Ondertussen kook, bak en droom ik vrolijk verder.
Deze week maakte ik een keer een gerecht uit het kookboek: (H)EERLIJK van Gwyneth Paltrow zoals mijn facebookfamily heeft gezien. We aten de kipburgers en deze waren zalig, al had ik de burgers rul gebakken. Gemak dient de mens. 😉 Het boek vind je hier rechts op de blog tussen het puur en lekker leesvoer.

Toen ik op Pinterest ging zoeken naar meer recepten van deze mooie vrouw, stuitte ik op dit broodrecept. Ik heb het recept vertaald en maakte een zalige, hartige Mandy-variant. 

Ingrediënten:

150 gr amandelmeel
2 el kokosmeel
25 gr fijngemalen lijnzaad
2 tl wijnsteenzuur bakpoeder
½ tl Keltisch zeezout
5 (bio) eieren
2 el kokosolie (vloeibaar)
50 gr roquefort (blauwe schapenkaas)
50 gr zeer fijn gesneden prei
maanzaad (garnering)

Zuivelvrij? Laat de kaas eruit.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng het amandelmeel samen met het kokosmeel, lijnzaad, zout en bakpoeder goed door elkaar.

Doe de 5 eieren samen met de kokosolie en de kaas in een maatbeker en mix er met de staafmixer een luchtige substantie van. Schep dit rustig door de droge ingrediënten en schep er als laatste de klein gesneden prei door.

Bekleed een cakeblik met bakpapier of gebruik een siliconenvorm. Giet het beslag in de cakevorm en bestrooi de bovenkant van het brood met maanzaad. (andere pitten en/of zaden kunnen natuurlijk ook).

Bak het brood in zo’n 40 tot 45 minuutjes in de oven mooi bruin en gaar. Laat het rustig afkoelen.
Ik snijd het in 20 sneetjes. Het is goed in te vriezen.

Geniet, Mandy
KA – SV – GV

 

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.