Glutenvrije Thee Biscuitjes

Kregen jullie vroeger ook zo’n bananenprakje met een liga of beschuit en vers sinaasappelsap? Ik ook niet, ik kreeg een soepstengel. 😉 Maar m’n wederhelft daarentegen wel en dat heeft hij in de vorm van een heel positieve herinnering opgeslagen. Het komt hier opvallend veel ter sprake op de meest vreemde momenten. Vandaag weer. Of ik niet iets kon maken Puur en Lekker Leven style, wat de smaakherinnering even op kon halen. 

Nu stuitte ikzelf regelmatig op Pinterest op een thee biscuitje in een lollige vorm die ik graag nog eens wilde maken. Ik dacht, wat is nu mooier dan deze 2 wensen samen laten komen. Het is wel wat bewerkelijk en gewoon rond zijn ze vast even lekker maar leuk is het wel toch? 

Er ontstond zowaar een knapperig koekje, wat zeldzaam is in glutenvrij bakland. Ik ben content! 😀 

Ingrediënten voor 18-20 biscuitjes:

50 gr. kokosolie (gesmolten)
10 gr kokosolie
1 tl vanille extract
1 flinke rijpe banaan (in stukken)
40 gr kokosbloesem- of kokospalmsuiker
100 gr boekweitmeel
100 gr kikkererwtenmeel (of ander 50/50 glutenvrij meel)
¼ tl Keltisch zeezout
1 tl Ceylon kaneel
25 gr fijn gehakte pistachenoten
60 gr pure chocolade (85% cacao)
¼ tl sinaasappel extract  (optioneel)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng de meelsoorten met de stukjes pistachenoot, het zout en de kaneel goed door elkaar in een kom.

Bak de stukken banaan in de 10 gram kokosolie en voeg iets later de suiker toe. Laat dit rustig karamelliseren maar niet verbranden. Schep dit met een spatel uit de pan in een kom, samen met de 50 gram gesmolten kokosolie en het vanille extract en meng er met de staafmixer een egale mousse van.

Schep de bananenmousse door de meelmix en kneed er met de hand een stevige deegbal van. Leg deze tussen 2 stukken bakpapier en rol er een plat deegje van. Snijd er met een pizzasnijder langwerpige koekjes van. Rol het restant van het deeg nogmaals uit en herhaal dit tot het deeg op is. Bij mij werden dit 18 koekjes. Snijd de hoekjes eraf en druk er (met bijvoorbeeld een rietje) een rondje uit voor de theezakjes look.

Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.

Bak de koekjes zo’n 15 tot 18 minuutjes mooi bruin in de oven en laat goed afkoelen.

Smelt de chocolade au bain marie en voeg ¼ tl sinaasappel extract toe. Roer goed door. Dip de koekjes met de onderkant (of de bovenkant, net wat je leuk vindt) in de chocolade en leg ze op bakpapier. Koel ze even voor een paar minuutjes in de vriezer.

Geniet, Mandy
LV – SV – GV

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord