Halloumi frietjes

Ik deelde al eens eerder een heerlijke vegetarische barbecue spies met halloumi. Halloumi is een van oorsprong Cypriotische kaas die niet smelt, en hierdoor ideaal om te grillen of te bakken.

Ik had op Pinterest en Instagram al een paar keer halloumi frietjes voorbij zien komen. Koolhydraatarm en hartig. Gezien de kaas vrij zout is, gebruikte ik kruiden zonder zout. Lekker zeg!

Wij aten er een vega burger bij met wat rauwkost en suikervrije mayo. En klaar is je koolhydraatarme fastfood!

Ingrediënten voor 2 porties:

225 gram halloumi
zoutloze aardappelkruiden

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Dep de halloumi droog en snijd deze in frieten. Hussel ze door de kruiden en verdeel ze over de bakplaat.

Bak ze voor zo’n 9 minuutjes en keer ze voorzichtig. Bak ze nog eens 9 minuutjes. Houd ze goed in de gaten, ze kunnen makkelijk verbranden.

Eet ze direct anders worden ze wat taaier. Dat vinden wij overigens ook lekker.

Geniet, Mandy
SV, GV, KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord