Halloumi frietjes

Ik deelde al eens eerder een heerlijke vegetarische barbecue spies met halloumi. Halloumi is een van oorsprong Cypriotische kaas die niet smelt, en hierdoor ideaal om te grillen of te bakken.

Ik had op Pinterest en Instagram al een paar keer halloumi frietjes voorbij zien komen. Koolhydraatarm en hartig. Gezien de kaas vrij zout is, gebruikte ik kruiden zonder zout. Lekker zeg!

Wij aten er een vega burger bij met wat rauwkost en suikervrije mayo. En klaar is je koolhydraatarme fastfood!

Ingrediënten voor 2 porties:

225 gram halloumi
zoutloze aardappelkruiden

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Dep de halloumi droog en snijd deze in frieten. Hussel ze door de kruiden en verdeel ze over de bakplaat.

Bak ze voor zo’n 9 minuutjes en keer ze voorzichtig. Bak ze nog eens 9 minuutjes. Houd ze goed in de gaten, ze kunnen makkelijk verbranden.

Eet ze direct anders worden ze wat taaier. Dat vinden wij overigens ook lekker.

Geniet, Mandy
SV, GV, KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie