Kip saté Burgers

Sindskort maak ik zelf kipgehakt. Echt super makkelijk en zoveel lekkerder! Ik koop kippendijfilet en maal dit in de keukenmachine tot gehakt. Ik houd van kipburgers en dit zijn veruit de lekkerste burgers die ik ooit gemaakt heb. Hoogste tijd dus om het recept met jullie te delen.

Deze heerlijke koolhydraatarme kip saté burgers zitten vol verse kruiden, zijn snel klaar en niet geheel onbelangrijk, een ware smaaksensatie! Ze hebben een Thais tintje en dat maakt het zomers vind ik. De husband riep tijdens het keuren van deze burgers: ‘hier word ik heeeeel gelukkig van!’

kipsate burger-2
Maak er mijn super lekkere makkelijke satésaus bij, bak deze bruine broodjes en het feest is compleet. 1 broodje is leuk als luxe feesthapje. 2 broodjes zijn prima voor een maaltijd. 

kipsate burger

Ingrediënten voor 6 burgers:

500 gr kipgehakt
3 bosuitjes, zeer fijn gesneden
rasp van 1 (bio) limoen
1 rode peper zonder lijst en zaden, zeer fijn gesneden
1 teen knoflook, zeer fijn gesneden
2 el kokosmeel
2 el suikervrije pindakaas (of gemengde notenpasta)
1 el tamari sojasaus of coconut aminos
2 el verse koriander, zeer fijn gesneden
1 el verse munt, zeer fijn gesneden
peper en Himalaya zout naar smaak

2 el ghee of kokosolie om in te bakken
Garnering: gehakte noten of pinda’s naar keuze

Bereiding:

Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Je hebt nu ruim 600 gram gekruid gehakt. Verdeel dit in 6 flinke burgers. Zet deze nu voor zo’n 20 minuutjes in de koelkast.

Maak de olie heet in een pan. Bak de burgers, op niet te hoog vuur, in ongeveer 5 minuutjes per kant mooi gaar en bruin.
Kipgehakt is zacht, daarom voeg je wat kokosmeel toe. Wanneer de burgers wat steviger worden in de pan, weet je dat ze gaar zijn.

Beleg nu 6 bruine broodjes met de kipburgers, garneer eventueel met wat kruiden en rauwkost naar keuze. Serveer er makkelijke satésaus bij om in te dippen. Groentefrietjes zijn er ook lekker bij!

Ook ideaal om koud mee te nemen als lunch.

Geniet, Mandy
GV – SV – LV 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord