Ik drink graag een kopje koffie. Niet meer zoals vroeger. Toen dronk ik er zo’n 15 tot 20 per dag. (alles of niks type..). Een tijdje geleden had ik een gesprek met een homeopaat en zij adviseerde me te minderen (echt waar joh?!). Heel gek, maar als ik het stiekem ook wel weet, dat het advies juist is, volg ik dat vaak op. Zo ook dit. Ik drink nu nog maximaal 2 kopjes koffie, en voel me hier prima bij. Nu is een kopje koffie helemaal niet ongezond. HIER vind je de bewezen gezondheidsvoordelen.
In de zomer word ik af en toe blij van een koude variant, zoals deze. Deze ijskoffie met kokosmelk kan een prima ontbijtje zijn, voor iedereen die op warme dagen niet zo’n ‘eet-zin’ heeft. Ik postte eerder als eens DEZE ijskoffie.
Volgende week post ik nog een receptje en dan neem ik even een zomer time-out. Dan ga ik op zoek naar allerlei lekkers, en kan jullie er na de vakantieperiode weer mee verrassen!
Ingrediënten:
300 ml koffie
200 ml kokosmelk (of andere plantaardige melk)
1/4 tl koekkruiden
1/4 tl vanille extract
2 el ahornsiroop (of honing)
Ijsklontjes
Bereiding:
Zet koffie en laat de ahornsiroop hier in oplossen. Laat de koffie afkoelen. Schenk nu de kokosmelk en het vanille extract erbij, samen met de kruiden. Doe dit mengsel in een nutribullet (met de staafmixer kan ook) en blend licht schuimig. Schenk in 2 glazen en doe er naar wens ijsklontjes bij. Oja! De koek op de foto, zijn de scones uit mijn archief.
Geniet, Mandy
LV – SV – GV
Mmmmm, Yum Yum. Ik heb er ook ėén op mijn blog staan: https://sophiesfoodiefiles.wordpress.com/2017/09/04/iced-latte-macchiato/
Goed laten afkoelen, dan zijn ze het knapperigst.