Bananenijs met pecannoten en chocolade

Vandaag staat er, gewoon omdat het kan, NOG een recept klaar! (Toe maar 😉 ) Maar eerst even iets anders.

Zoals jullie weten ben ik verliefd op het servies van Bunzlau Castle. De liefde neemt niet ook niet af. Ik word iedere dag weer blij van verse koffie drinken uit zo’n handgemaakt kopje of een kop soep uit zo’n met liefde en aandacht vervaardigde kom. En hoe geweldig is het, dat ieder stuk servies uniek is. 

Dat komt omdat dit aardewerk in het zuiden van Polen door mensenhanden wordt gemaakt, beschildert en bestempelt. Vind je het leuk om eens een indruk te krijgen van hoe dat gaat? Kijk dan eens naar dit mooie filmpje.

Het servies wordt ook gebruikt in mijn kookboek. Ik mocht deze week de tweede druk ontvangen en het is dus vanaf nu weer te koop in de Puur en Lekker Leven webshop (KLIK). Maarrr….vanaf volgende week ook te koop via Bol.com (best stoer).

Maar nu over tot de orde van de (zon)dag, het recept!

Ik maakte supersimpel en megalekker bananenijs met grote brokken chocolade en pecannoten. TE lekker gewoon! Puur en Lekker Leven Chunkey Monkey ijs. Je weet wel dat ijs van die 2 heren.

Natuurlijk heerlijk als toetje maar wat dacht je van ijs voor ontbijt?

Heb je super rijpe bananen op de fruitschaal liggen? Haal de schil eraf snijd er plakjes van en leg deze op bakpapier. Ze ze tenminste voor 4 uur in de vriezer. Dan zit stap 1 er alvast op.

SONY DSC

Ingrediënten (voor 2 porties):

2 rijpe bananen (in plakjes ingevroren)
4 el kokosmelk
30 gr pure chocolade (70% cacao of meer)
10-15 stuks pecannoten
flinke snuf zeezout

Bereiding:

Haal 5 minuutjes voor de bereiding van je ijs, de bananenstukjes alvast uit de vriezer.

Breek de noten in grove stukken en zet opzij. Hak de chocolade grof en zet opzij.

Doe de bananenstukjes samen met het zeezout en de kokosmelk in de keukenmachine en draai er een grove mousse van. Schep dit uit de machine en meng er de chocolade en pecannoten doorheen.

Verdeel over 2 mooie (Bunzlau) 😉 kommen en geniet!

Mandy
SV – LV – GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

2 reacties

  1. Super leuk je recepten en ook je liefde voor het bunzlau servies deel ik! Verslavend he 🙂

  2. Dankjewel Hanneke en wat leuk zo'n gedeelde liefde! 😀

Geef een antwoord