Bananenijs met pecannoten en chocolade

Vandaag staat er, gewoon omdat het kan, NOG een recept klaar! (Toe maar 😉 ) Maar eerst even iets anders.

Zoals jullie weten ben ik verliefd op het servies van Bunzlau Castle. De liefde neemt niet ook niet af. Ik word iedere dag weer blij van verse koffie drinken uit zo’n handgemaakt kopje of een kop soep uit zo’n met liefde en aandacht vervaardigde kom. En hoe geweldig is het, dat ieder stuk servies uniek is. 

Dat komt omdat dit aardewerk in het zuiden van Polen door mensenhanden wordt gemaakt, beschildert en bestempelt. Vind je het leuk om eens een indruk te krijgen van hoe dat gaat? Kijk dan eens naar dit mooie filmpje.

Het servies wordt ook gebruikt in mijn kookboek. Ik mocht deze week de tweede druk ontvangen en het is dus vanaf nu weer te koop in de Puur en Lekker Leven webshop (KLIK). Maarrr….vanaf volgende week ook te koop via Bol.com (best stoer).

Maar nu over tot de orde van de (zon)dag, het recept!

Ik maakte supersimpel en megalekker bananenijs met grote brokken chocolade en pecannoten. TE lekker gewoon! Puur en Lekker Leven Chunkey Monkey ijs. Je weet wel dat ijs van die 2 heren.

Natuurlijk heerlijk als toetje maar wat dacht je van ijs voor ontbijt?

Heb je super rijpe bananen op de fruitschaal liggen? Haal de schil eraf snijd er plakjes van en leg deze op bakpapier. Ze ze tenminste voor 4 uur in de vriezer. Dan zit stap 1 er alvast op.

SONY DSC

Ingrediënten (voor 2 porties):

2 rijpe bananen (in plakjes ingevroren)
4 el kokosmelk
30 gr pure chocolade (70% cacao of meer)
10-15 stuks pecannoten
flinke snuf zeezout

Bereiding:

Haal 5 minuutjes voor de bereiding van je ijs, de bananenstukjes alvast uit de vriezer.

Breek de noten in grove stukken en zet opzij. Hak de chocolade grof en zet opzij.

Doe de bananenstukjes samen met het zeezout en de kokosmelk in de keukenmachine en draai er een grove mousse van. Schep dit uit de machine en meng er de chocolade en pecannoten doorheen.

Verdeel over 2 mooie (Bunzlau) 😉 kommen en geniet!

Mandy
SV – LV – GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

2 reacties

  1. Super leuk je recepten en ook je liefde voor het bunzlau servies deel ik! Verslavend he 🙂

Geef een reactie