Kaneel ‘broodjes’ en weemoed

Oudejaarsavond, tsja…wat vind ik daarvan? Eerlijk? Over het algemeen stemt dit me licht droevig, in de vorm van weemoed. Treurig om dat wat is geweest nooit meer terug zal komen. 

Iedere 31e december ben ik me daar extra bewust van. Weer een jaar voorbij…. Aan de andere kant weet ik ook dat je dankbaar mag zijn dat je er weer een jaar bij hebt gekregen. Maar goed, er zijn er vast onder jullie die het gevoel herkennen. 

Dit jaar is de melancholie iets milder. Dat komt omdat 2014 en ik wel klaar zijn met elkaar. Het was een lerend jaar, maar zeer zeker niet altijd op de leuke manier. Ik weet ook hier weer dat het juist daardoor (extra) lerend is, maar toch. Om mij heen hoor ik dit veel, over 2014. Ik wens dan ook voor iedereen, dat 2015 een wat rustiger en vriendelijker jaar mag zijn.

Hebben jullie eigenlijk nog goede voornemens? Ik wel. Ik wil in 2015 iets meer gaan bewegen maar ook meer rust inbouwen. Daarnaast wil ik eerst nadenken voordat ik enthousiast ergens induik. 

Verder wil ik gewoon blijven doen wat ik nu doe. Mensen begeleiden naar een gezonde leefstijl, koken, bloggen en in mijn achterhoofd werk ik al aan een nieuw kookboek.

Maar voor nu eerst even dit. Dankjewel allemaal voor jullie enthousiasme van het afgelopen jaar. De vele warme mailtjes die ik heb mogen ontvangen, de fijne mensen die ik heb mogen ontmoeten tijdens de Puur en Lekker Leven kookworkshops en jullie die mijn droom werkelijkheid hebben gemaakt, door mijn allereerste kookboek te kopen. Dankzij jullie allemaal kan ik blijven bloggen!

Ik trakteer vandaag als afsluiter van dit jaar op de langverwachte kaneelbroodjes. Zijn het broodjes? Je kunt ze eten als broodjes bij het ontbijt, maar ze zijn ook lekker bij een kopje thee. Dan heet het een cakeje (vind ik). Een testpanellid vond ze qua smaak lijken op een Spaanse Magdalena. De anderen zeiden de Mandy-broodjes lekkerder te vinden. Dit broodje wordt ook vergeleken met de kaneelbroodjes van een bekende marktbakker of een bolus. Het lekkerst als ze warm zijn met een lik roomboter. 

Lekker, dat zijn ze in ieder geval. Ze zullen zich dan (bijvoorbeeld) ook prima thuis voelen op je oudejaarstafel tussen de appelbeignets en de oliebollen.

Ik wens jullie allemaal een gezond, goed en fijn nieuw jaar toe! 

SONY DSC

Ingrediënten:

Kaneel -Topping:
2 el ahornsiroop
1 el Ceylon kaneelpoeder
1 el kokosolie (vloeibaar)
Broodjes (9):
½ tl (wijnsteen) bakpoeder
¼ tl Keltisch zeezout
60 ml kokosolie, gesmolten
3 eieren (op kamertemperatuur)
1 el vanille-extract of 1 tl vanillepoeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en zeezout in een middelgrote kom.
Mix in een grote kom de kokosolie, ahornsiroop, eieren en vanille met een staafmixer.
Druk 9 papieren muffinvormpjes in siliconenvormpjes.
Meng de droge ingrediënten goed door de natte en verdeel dit over 9 siliconen muffinvormpjes.
Meng de ingrediënten voor de topping goed door elkaar.
Verdeel de kanneel-topping over de broodjes en roer deze met een houten prikker voorzichtig door het beslag.
Bak de kaneelbroodjes zo’n 15-17 minuutjes op 175 graden.
TIP: je kunt ze ook invriezen.
Geniet, Mandy
LV – GV – SV
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

8 reacties

  1. Kan je het kokosmeel vervangen door spelt of boekweitmeel? Alvast bedankt !

  2. Ze staan in de oven! Ik ben zo benieuwd!
    Wel vraag ik me af wat jouw ervaring is met ahorn siroop. Ik ben namelijk sinds kort suikervrij en dat helpt enorm tegen honger aanvallen.

    1. Ahornsiroop heeft een redelijk lage glycemische index. Maar iedereen kent zijn eigen mate van gevoeligheid. Het is dus altijd een beetje experimenteren.

Geef een reactie