Wafels

Vorige week ben ik geslaagd voor de opleiding orthomoleculaire voedingsleer en mag nu dus ‘officieel’ voedingsadvies geven. I know het is een hele mond vol maar wat is het nu dan?
Ortho moleculair betekent letterlijk; de juiste moleculen oftewel de juiste voedingsstoffen. 

Orthomoleculaire (puur natuur) voeding is dus gericht op een optimale beschikbaarheid creëren en het in stand houden van alle moleculen die het organisme nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren en gezond te blijven.

Een mooie uitspraak is: ‘je bent wat je eet, maar je kunt weer worden wat je at‘. Daarmee wordt bedoelt, kijk eens terug naar de oermens en zijn leefstijl. Onze primitieve voorvaderen waren jagers en verzamelaars, hierdoor bewogen zij een groot deel van de dag. Ze aten voornamelijk (super verse) knollen, bladeren, planten, zaden, pitten, eieren en wat vis of vlees wanneer dat voorhanden was en dronken alleen water. Zelfs fruit was er niet het hele jaar door.

Voor de gezondheid is het belangrijk kritisch te blijven kijken naar je huidige voedingspatroon en (wanneer nodig) langzaam over te gaan op een leefstijl waarbij gebruik gemaakt wordt van pure, eerlijke en natuurlijke (onbewerkte) producten.

Laat ik daar nu net een blog vol van hebben zeg! 😉 Ik ga tijdens de workshops dieper op de materie in. Maar 1 op 1 advies is ook mogelijk.

Wafels

Ik kreeg van m’n man een cadeautje vanwege dit heuglijke feit, een wafelijzer! Dat wilde ik natuurlijk direct testen. Dit was een zeer succesvolle test kan ik wel zeggen. Dus trakteer ik vandaag op een (h)eerlijk en snel wafelrecept. Neem er 2 als ontbijt of serveer als dessert met fruit en ijs. Heb je iets te vieren? Deze speciale verwennerij past ook meer dan prima bij een kopje thee. 😉

Ingrediënten (8 stuks):

1 rijpe (medium) banaan
1 appel (geschild en in stukken)
230 ml amandelpasta (kies bij een nootvrije variant voor zonnebloempit pasta)
2 bio eieren
½ tl koekkruiden
snuf Keltisch zeezout
15 gr arrowroot
10 ml vanille extract
10 gr wijnsteenzuur bakpoeder
Kokosolie (vloeibaar)

Bereiding:

Pureer de banaan samen met de appel tot een fijne mousse, en zet even opzij.

Sla de amandelpasta met de handmixer in een paar minuutjes wat luchtiger. Doe hier alle ingrediënten inclusief de fruitmousse bij en blijf mixen tot er een mooi luchtig beslag ontstaat.

Vet het wafelijzer goed in met kokosolie (doe dit bij iedere wafel-bakronde opnieuw) en laat warm worden.

Vul de wafelvakken voor zo’n 60% met beslag en bak ze in zo’n 3 a 5 minuutjes mooi bruin. Niet ieder wafelijzer is hetzelfde dus het kan een minuutje meer of minder zijn. Eet ze direct of bewaar ze (plat) in de vriezer en warm ze op in (bijvoorbeeld) een tosti-ijzer voor het ontbijt.

Geen wafelijzer?
Je kunt er natuurlijk ook pannenkoeken van bakken.

Liever geen ei?
1 ei = 1 halve, rijpe banaan (gepureerd)
1 ei = 2.5 el gebroken lijnzaad met 3 el water (doorroeren en even laten staan tot het een papje is)
1 ei = 60 ml yoghurt
1 ei = 3 el suikervrije appelmoes
1 ei = 1 el chiazaad met 3 el water (doorroeren en even laten staan tot het gel is)

Geniet, Mandy
SV – LV – GV

Originele Engelse bron: Eat like a dinosaur

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.