Karnemelk-spelt-brood

Een behoorlijke tijd geleden zei een cliënt van mij dat ze regelmatig soda brood bakte. Toen dacht ik al, mmm dat ga ik ook eens proberen. Bakken blijf ik toch het allerleukst vinden. 🙂
Iers Sodabrood of lekker op z’n Hollands: Karnemelkbrood. 

Na het zuurdesem experiment en meerdere glutenvrije varianten die hier op mijn blog te vinden zijn durfde ik ook dit wel aan. En dat is maar goed ook, wat een lekker brood zeg! Het heeft een beetje een smeuïge broodbite en het is binnen no-time gemaakt. 

Invriezen kan prima en wentelteefjes maken van dit brood is ook heerlijk! 

SONY DSC

Ingrediënten:

250 gr (bio) speltmeel
50 gr lijnzaadmeel (zeer fijn gemalen lijnzaad)
1 tl Keltisch zeezout
1 tl bakpoeder
1 (bio) ei
5 el kokosolie (gesmolten)
300 ml (geiten) karnemelk
10 druppels stevia of 1 el ahornsiroop
1 tl rasp van de schil van een (bio) limoen

Garnering:
sesamzaadjes

Variatietip: ook lekker met rozijnen of ander gedroogd fruit door het beslag

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar. Doe het ei samen met de karnemelk, kokosolie, limoenrasp en stevia in een maatbeker en maak er met de staafmixer een luchtig geheel van. Roer dit goed door de meelmix. Giet het beslag in een siliconen of met bakpapier beklede cakevorm. Garneer met sesamzaadjes.

Bak het brood in zo’n 45 minuutjes mooi bruin en gaar. Haal het boord uit de vorm en laat het nog even ‘na-garen’ op een rooster in de oven (die je uit hebt gezet maar nog warm is).

Let op: dit brood is niet glutenvrij.

Geniet, Mandy
SV

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken.Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven.Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'.Wees welkom.

Leave a Reply