Kersentaart

Het is EN weekend EN vakantie EN kersentijd….Tsja dan kun je er eigenlijk al niet meer omheen.
Tijd voor taart, suikervrije kersentaart. Ook lekker als ontbijt of toetje.

Ingrediënten:

4 bio eieren
2 rijpe bananen (hoe rijper, hoe beter)
4 medjool dadels
stukje verse gember (5 cm)
kaneel (naar smaak) (ik heb een 1 tl gedaan)
100 gr amandelmeel
snuf Keltisch zeezout
½ tl (wijnsteen) bakpoeder
250 gr verse kersen zonder pit (diepvries fruit wordt te nat)
1 tl vanille extract

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de bananen, de dadels en de gember in stukjes en doe in een mengkom.

Voeg de eieren en de vanille toe en mix met een staafmixer tot een egaal, schuimig geheel.

Meng het amandelmeel met het zout, de kaneel en het bakpoeder en schep dit rustig door het zoete vloeibare mengsel zodat de luchtigheid blijft.

Bekleed een springvorm met bakpapier en giet het beslag er in. Verdeel de kersen over het beslag.

Bak de taart gaar in 15-20 minuten.

Laat het taartje even afkoelen en snijd hem dan in 8 stukken.

Variatietip: bijvoorbeeld ook lekker met abrikozen en appel of aardbeien.

kersentaart

Serveer met (kokos) slagroom of warme chocoladesaus: (stukje pure (72% of meer chocolade smelten en er wat kokosolie aan toevoegen).

Geniet, Mandy
GV – LV – SV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

2 reacties

  1. wat een lekkere frisse taart is dit en dat allemaal zonder schuldgevoel achteraf. hier word ik blij van. ga vooral hiermee door manday, love your blog x

  2. Een heerlijke taart.
    voor mij alleen wat minder gember

Geef een antwoord